x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget France Telecom ar putea ieşi de pe câteva pieţe europene

France Telecom ar putea ieşi de pe câteva pieţe europene

27 Apr 2011   •   16:36

France Telecom analizează vânzarea unor active din Europa şi încheierea unor acorduri de utilizare în comun cu alţi operatori a reţelelor de telefonie mobilă, pentru a creşte veniturile, a declarat directorul general al grupului, Stéphane Richard.

"Am intrat într-o fază dificilă. Modelul nostru economic din Europa se află sub presiune", a afirmat el într-un interviu pentru cotidianul american Wall Sreet Journal.

"Portofoliul nostru din Europa trebuie să fie mai eficient. În anumite state nu există creştere", a spus Richard, adăugând că nu exclude ieşirea de pe unele pieţe. Austria, Elveţia şi Belgia se află printre statele unde grupul ar putea decide să vândă participaţiile la operatori locali sau să-şi crească prezenţa pentru a obţine venituri mai mari, a afirmat el.

Pentru a reduce costurile, FT vrea să continue să formeze parteneriate cu alte grupuri telecom din Europa. Grupul francez ar putea încheia noi alianţe cu Deutsche Telekom, cu precădere pentru utilizarea în comun a reţelelor, a declarat Richard.

După ce au combinat activităţile din Marea Britanie şi au format o companie mixtă pentru achiziţia de echipamente telecom şi pentru reţele, cele două grupuri ar putea colabora în domenii ca cercetare-dezvoltare, a adăugat el. Acorduri de utilizare în comun a reţelelor de telefonie ar putea reprezenta opţiuni pentru România, Slovacia şi Austria, a spus el.

×