x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google acordă locul 1 românilor de la iQuest

Google acordă locul 1 românilor de la iQuest

de Cristian Ionescu    |    10 Dec 2009   •   00:00
Google acordă locul 1 românilor de la iQuest

Compania iQuest a primit trofeul categoriei "Aplicaţii pentru turism” şi o recompensă de 100.000 de dolari în cadrul concursului mondial iniţiat de Google pentru aplicaţia Trip Journal, aceasta devenind una din cele mai bune 10 aplicaţii din lume, dezvoltate în acest an pentru telefoanele cu sistem de operare Android.



Soft-ul românesc a fost creat în circa 5 luni, de o echipă formată din 10 programatori, designeri şi testeri. "În 2008 am hotărât să intrăm pe acestă piaţă a aplicaţiilor mobile în urma sesizării oportunităţilor şi a analizei evoluţiei pieţei. Am preconizat că această piaţă va creşte exponenţial, deşi când am luat acestă decizie nu exista un magazin online care să vândă astfel de aplicaţii la nivel mondial", a declarat Cornelius Brody, Chief Executive Officer al iQuest Group.



Programul permite urmărirea rutelor prin GPS şi vizualizarea poziţiei pe Google Maps, memorarea coordonatelor şi realizarea de fotografii însoţite de note. Înregistrările pot fi exportate pentru vizualizare pe Google Earth, iar fotografiile pot fi încărcate pe albume web Picasa. TripJournal va putea fi instalat începând de săptămâna viitoare pe teminalele care folosesc sistemul Android şi pe terminalele iPhone. Produsul va putea fi descărcat în curând de pe pagina de Internet Android Market, dar şi din magazinul virtual iTunes Store al Apple, disponibil în 100 de ţări, inclusiv în România.

Competiţia anuală Android Developer Challenge este la a doua ediţie şi are ca scop încurajarea dezvoltatorilor software de a crea aplicaţii pentru sistemul de operare Android al Google, funcţional pe dispozitivele mobile de ultimă generaţie. În etapa finală s-au calificat 200 de aplicaţii, câte 20 în fiecare din cele 10 categorii. Juriul concursului a fost alcătuit din utilizatori şi din specialişti de top reprezentând corporaţii precum Google, T-mobile, AEOLab sau Twitter.

×
Subiecte în articol: IT