x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Câteva schimbări interesante introduse de Google în Android și în Maps

Câteva schimbări interesante introduse de Google în Android și în Maps

de Redacția Jurnalul    |    20 Mai 2024   •   18:15
Câteva schimbări interesante introduse de Google în Android și în Maps

Google a anunțat integrarea Gemini cu TalkBack în Android. În plus, urmează să fie introduse noi instrumente de accesibilitate bazate pe inteligența artificială. O serie de noutăți sunt menite să îmbunătățească experiența utilizatorilor cu nevoi speciale.

„Lookout” este o funcție pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere. Aceasta le va ajuta să înțeleagă mai bine mediul înconjurător prin utilizarea camerei foto a smartphone-ului lor. Printre principalele sale funcții se numără „Lookout Mode” (beta), care permite localizarea anumitor obiecte și oferă indicii audio, „AI Image Captions”, care folosește inteligența artificială pentru a genera descrieri pentru imagini, informează Tecnoandroid.

Urmează apoi „Object Recognition” pentru a ajuta la navigare prin identificarea obiectelor și a persoanelor, „Text Scanning Support” pentru a citi documente și surse de text și, în final, „Navigation Help” oferă posibilitatea de a obține indicații audio cu ajutorul GPS și al altor senzori de pe smartphone.

Lookout este disponibil în mai multe limbi și poate fi descărcat gratuit din Google Play Store.

Cea de-a doua funcție se referă la „Look to Speak”, lansată în 2020. Odată cu actualizarea recentă, aplicația permite utilizatorilor să comunice prin intermediul simbolurilor și emoji-urilor, pe lângă textele prestabilite. Această funcție este deosebit de benefică pentru persoanele cu dificultăți de alfabetizare sau cu bariere lingvistice.

„Project Gameface", mouse-ul de gaming open source hands-free, ajunge și pe smartphone-urile Android. Prin intermediul acestei funcții, pot fi create aplicații care oferă controlul dispozitivului prin gesturi și expresii faciale.

De asemenea, Google Maps este protagonista unei serii de noi funcții cu scopul de a îmbunătăți accesibilitatea. Mai exact, urmează ghiduri de mers pe jos mult mai detaliate, cu descrieri audio. Acestea sunt disponibile atât pe Android, cât și pe iOS, în toate limbile acceptate. Pe de altă parte, citirea ecranului pentru Lens din Google Maps descrie locurile din jurul utilizatorului. Pentru mai mult de 50 de milioane de locuri, sunt incluse informații privind accesibilitatea, cu detalii și despre toalete, locuri accesibile și chiar locuri de parcare.

În plus, o nouă funcție permite căutarea în funcție de accesibilitate, prin intermediul căreia pot fi filtrate recenziile pentru a afla toate informațiile privind accesibilitatea pentru scaune cu rotile. O altă funcție permite identificarea locațiilor compatibile cu Auracast prin transmiterea audio direct către aparatele auditive.

În cele din urmă, „Project Relate", o aplicație Android destinată persoanelor cu vorbire non-standard, va vedea introducerea unor setări personalizate care permit modelului de recunoaștere vocală să învețe fraze specifice în funcție de nevoile individuale. Totodată, notificările sonore au fost reproiectate.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: google caracteristici android maps