x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google Chrome – un altfel de browser

Google Chrome – un altfel de browser

03 Sep 2008   •   00:00

Google lansează un nou tip de browser, denumit Chrome, care a fost programat să gestioneze mai rapid aplicaţiile online complexe, printre care cele bogate în conţinut video.



Google lansează un nou tip de browser, denumit Chrome, care a fost programat să gestioneze mai rapid aplicaţiile online complexe, printre care cele bogate în conţinut video. Pentru început este destinat utilizatorilor de Windows, dar inginerii Google dezvoltă versiuni şi pentru utilizatorii de Macintosh şi Linux.
Google a arătat că inginerii s-au informat dintr-o serie de proiecte deschise publicului, inclusiv pentru programul WebKit al Apple şi Mozilla Firefox. Prin urmare, compania intenţionează să dezvăluie codurile utilizate pentru software-ul Chrome pentru ca şi alte grupuri să se dezvolte.
"Am realizat că internetul a evoluat de la pagini simple, formate din text, la aplicaţiile complexe, interactive şi că trebuie să reproiectăm în totalitate browser-ul", au declarat vicepreşedintele Google pentru managementul produselor, Sindar Pichai şi directorul pentru tehnologie, Linus Upson.
Oficialii companiei au arătat că Google Chrome promite încărcarea mai rapidă şi mai sigură a paginilor, dar include de asemenea şi un nou motor pentru încărcarea codului JavaScript. Lansarea browser-ului Chrome vine după ce concurentul Microsoft la lansat, luna trecută, browser-ul Internet Explorer 8. IE deţine aproximativ trei sferturi din piaţa de profil, iar principalii concurenţi sunt Firefox, dezvoltat de Mozilla, şi Safari, programat de Apple.

×
Subiecte în articol: IT google