x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google pregăteşte o aplicaţie de mesagerie inteligentă care să concureze serviciul Facebook M

Google pregăteşte o aplicaţie de mesagerie inteligentă care să concureze serviciul Facebook M

23 Dec 2015   •   13:45
Google pregăteşte o aplicaţie de mesagerie inteligentă care să concureze serviciul Facebook M

Compania americană de IT Google pregăteşte dezvoltarea unui proiect de aplicaţie de mesagerie inteligentă care să concureze cu serviciul similar al Facebook, relatează The Wall Street Journal, citat de portalul theverge.com.

Potrivit ziarului, cei de la Google lucrează de mai bine de un an la acest proiect, însă nu se ştie când va fi lansat. Aplicaţia respectivă va putea să facă tot ceea ce poate face şi motorul de căutare Google, oferind răspunsuri atunci când poate şi să furnizeze linkuri atunci când nu poate oferi răspunsurile căutate. Utilizatorul va putea cere aplicaţiei informaţii despre starea vremii sau despre restaurantele aflate într-o anumită zonă.

Cei de la Google încearcă prin această aplicaţie să nu piardă teren în domeniul aplicaţiilor de mesagerie în faţa competitorului Facebook şi pentru că serviciul lor 'Hangouts' nu a reuşit să genereze succesul aşteptat.

Astfel, noul serviciu de mesagerie va concura direct cu Facebook M, serviciu pe care cei de la Facebook îl testează intens pentru a funcţiona în cadrul Messenger. Facebook M caută automat online răspunsuri la întrebările lansate de utilizatori în cadrul serviciului de mesagerie, însă în cazul unor sarcini mai complexe un asistent uman va prelua solicitarea utilizatorului.

Cei de la Google trebuie să vină cu o versiune de aplicaţie îndeajuns de interesantă astfel încât să menţină utilizatorii săi conectaţi, dar şi să-i facă pe aceştia să poată comunica şi cu prietenii lor, mai ales că domeniul digital este principalul arie de expertiză a companiei, notează The Wall Street Journal.

×
Subiecte în articol: google mesagerie google facebook m