x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google şi Open Handset Alliance la tribunal pentru “Android”

Google şi Open Handset Alliance la tribunal pentru “Android”

de Alexandru Radescu    |    03 Mai 2009   •   00:00

Zeci de companii au fost chemate în justiţie pentru folosire ilegală a numelui “Android” ca sistem de operare open-source pentru telefoane mobile

Cu cinci ani în urmă, numele "Android" a fost înregistrat la US Patent and Trademark Office de către Erich Specht pentru Android Data Corp şI Android's Dungeon, dezvoltând diverse aplicaţii software sub acest nume.

Potrivit vnunet.com, Google a încercat să obţină aceleaşi drepturi în octombrie 2007, dar cererea a fost respinsă de PTO în februarie 2008.

Utilizarea numelui "Android" de către Google pentru platforma software datează de pe vremea achiziţiei unei companii cu acelaşi nume care dezolta soft pentru telefoane mobile.

Săptămâna trecută, Specht a depus o plângere la un tribunal federal din Chicago, argumentând faptul că utilizarea cuvântului "Android" de către Google ar induce în eroare clienţii. El a solicitat instanţei să interzică celor de la Google folosirea cuvântului "Android" precum şi despăgubiri de 2 milioane de dolari.

Din Open Handset Alliance mai fac parte companii precum Motorola, T-Mobile, Vodafone, Samsung, Sony Ericsson sau Toshiba.

Un purtător de cuvânt Google a spus pentru Bloomberg că îşI "vor apăra drepturile cu fermitate".

În şase luni de la lansarea primul telefon cu platformă Android, T-Mobile a vândut în SUA un milion de unităţi HTC G1. Filiala T-Mobile din Marea Britanie a vândut 100.000 de modele G1 în perioada noiembrie 2008-aprilie 2009.

×
Subiecte în articol: IT google Android