x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google & UE vs Microsoft

Google & UE vs Microsoft

26 Feb 2009   •   00:00

Google a anunţat că susţine acuzaţiile antitrust ale Comisiei Europene împotriva Microsoft, referitoare la includerea browserului Internet Explorer în sistemul de operare Windows.



"Google consideră că piaţa programelor de navigare pe Internet este în mare parte închisă concurenţei, ceea ce frânează inovaţiile de care ar beneficia utilizatorii", a declarat Sundar Pichai, vicepreşedintele Google pentru managementul produselor.

În 2008, Google a lansat browserul Chrome, care a atras însă o cotă de piaţă redusă.

Prin susţinerea cazului Comisiei Europene împotriva Microsoft, Google se alătură fundaţiei Mozilla, producătorul browserului Firefox, şi companiei norvegiene Opera.

Executivul UE a lansat, în ianuarie, acuzaţii oficiale împotriva Microsoft, pentru faptul că s-a folosit abuziv de poziţia dominantă pe piaţă pentru a include browserul Internet Explorer în sistemul de operare Windows, instalat pe 90% din computerele personale la nivel mondial.

Dacă CE va avea succes, grupul Microsoft ar putea fi amendat şi obligat să renunţe la includerea browserului în sistemul de operare.

×
Subiecte în articol: IT