x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Gratis de la Google: Internet fara fir

Gratis de la Google: Internet fara fir

de Cristian Ionita    |    04 Oct 2005   •   00:00
Gratis de la Google: Internet fara fir

Google le-a propus autoritatilor din San Francisco sa le ofere gratis locuitorilor orasului acces la Internet wireless. Costurile ar urma sa fie acoperite din publicitate.

Gavin Newsom, primarul orasului San Fracisco a lansat un apel catre companiile interesate sa depuna proiecte pentru crearea unei retele wireless care sa furnizeze acces la Internet tuturor locuitorilor orasului. Google a depus un proiect de 100 de pagini prin care se ofera sa furnizeze acest serviciu gratis. Intentia municipalitatii este de a asigura accesul la informatie tuturor locuitorilor. In acest fel, vor putea fi conectate la Internet computerele, telefoanele inteligente sau PDA-urile dotate cu card WiFi. Noul serviciu va acoperi atat centrul financiar al orasului, cartierele bogatilor cat si zonele in care locuiesc persoanele cu venituri reduse. In afara de Google, au mai depus propuneri alte 20 de companii, printre care si EarthLink Inc.

CASTIG. Unii spun ca este posibil ca Google sa pregateasca extinderea serviciilor de acces Internet la nivel national. Totusi, Nate Tyler, purtatorul de cuvant al companiei, a declarat ca nu au nici un fel de planuri sa treaca de granitele orasului San Francisco, in privinta accesului la Internet. Ce ar avea de castigat? "Este o oportunitate pentru a transforma orasul intr-o zona de test a unor noi aplicatii bazate pe localizare si a unor servicii ce le vor permite utilizatorilor sa gaseasca informatii relevante chiar atunci si acolo cand au nevoie de ele," a explicat Nate Tyler. Costurile ar putea fi acoperite din publicitetatea online.

TESTE. Nu este prima incursiune a Google in domeniul accesului la Internet. A cumparat recent un pachet de actiuni ale unei companii din Maryland - Current Communications Group - axata pe furnizare de acces la Internet prin intermediul liniilor de curent electric. In luna iulie, compania a confirmat ca a inceput testarea unui serviciu botezat Google WiFi in doua locatii aflate in apropiarea sediului sau din Mountain View, California. Din aprilie 2005, sponsorizeaza un hotspot ce asigura accesul la Internet fara fir intr-o zona comerciala aflata in centrul orasului San Francisco.

×
Subiecte în articol: IT google internet