x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Guvernul francez anchetează sinuciderile de la France Telecom

Guvernul francez anchetează sinuciderile de la France Telecom

de Alexandru Radescu    |    14 Sep 2009   •   00:00

Ministrul muncii din Franţa l-a convocat la Guvern pe preşedintele France Telecom, Didier Lombard, după sinuciderea unui manager din cadrul operatorului. Este al 23-lea angajat France Telecom care se sinucide, in ultimele 18 luni.



Săptămâna trecută, o femeie manager în vârstă de 32 de ani s-a aruncat pe geam, din biroul aflat la etajul al IV-lea al unui imobil. Potrivit Times online, gestul tragic a survenit în urma unor discuţii care anunţau reorganizarea departamentului său.

În luna august, salariaţi France Telecom au manifestat la Besancon, după ce un alt angajat al companiei s-a sinucis, sindicatele atribuind acest act politicii de gestionare a personalului în cadrul grupului francez de telecomunicaţii.

Cauzele sunt “în mod sistematic aceleaşi, anume gestionarea companiei, stresul şi condiţiile rele de muncă", declarau atunci sindicaliştii francezi.

Pe lângă acest lanţ de decese se mai înregistrează la France Telecom si numeroase tentative de sinucidere, ultimul caz fiind un technician din Troyes care s-a înjunghiat în stomac. În vârstă de 48 de ani, acesta a încercat săptămâna trecută să se sinucidă si încă se află în spital, sub supraveghere.

×
Subiecte în articol: sinucideri france telecom