x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hacker-ul român "Unu”, în atenţia "analiştilor”

Hacker-ul român "Unu”, în atenţia "analiştilor”

de Cristian Ionescu    |    14 Mar 2009   •   00:00

Hacker-ul român, cunoscut sub numele de "Unu", a atacat paginile de internet ale două mari corporaţii britanice The Telegraph şi British Telecom, arătând că scopul său este de a îmbunătăţi sistemele de securitate, însă unii analişti spun că o face doar pentru a căpăta faimă, relatează USA Today.



Ultima dată, "Unu" a atacat paginile web ale "The Telegraph" şi "British Telecom". El s-a autoproclamat hacker etic şi a folosit o tehnică numită injecţia SQL pentru a sparge, printre altele, şi site-urile Kaspersky Lab, BitDefender, Symantec, UK Lottery.  "Unu caută categoric faimă, atacând site-urile celor care vând programe de securitate, şi foloseşte atacurile cu injecţii SQL. Atacând şi reuşind să pătrundă în organizaţii care ajută la construirea standardelor de securitate şi la soluţii pe care se bazează multe afaceri, Unu pune în discuţie viabilitatea acestor companii", a spus Anchises de Paula, analist pe problema protecţiei datelor de la VeriSign iDefense.

De aceea, specialiştii se întreabă dacă "Unu" este un caz similar cu cel al hackerului german Sven Jaschan, care, în 2004, a creat virusul devastator Sasser ca parte a campaniei sale de a face bine şi de a opri virusul MyDoom. Analistul a concluzionat că acţiunile lui "Unu" ar putea fi similare cu hackerii vigilenţi de acum câţiva ani, "dar este posibil ca motivaţia lui să vină din dorinţa de a fi în centrul atenţiei şi de a căpăta notorietate, nu din dorinţa de a ajuta la punerea în gardă a companiilor pe care le atacă".

×
Subiecte în articol: IT