x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget High-definition şi mobilitate

High-definition şi mobilitate

de Alexandru Radescu    |    31 Aug 2007   •   00:00
High-definition şi mobilitate
Sursa foto: YANNIK WILLING/

Cel mai important tărg de electronice de consum din Europa, IFA, işi deschide azi porţile in capitala Germaniei, Berlin.

Cel mai important tărg de electronice de consum din Europa, IFA, işi deschide azi porţile in capitala Germaniei, Berlin.

Obsesia formelor a cuprins deja produsele high-tech. De la un minuscul mp3 player la televizoare LCD sau plasme, fiecare producător iţi lasă impresia că ai săi ingineri sunt abonaţi la publicaţiile de "modă şi stil". Mii de produse expuse de un număr-record de participanţi: peste 1.200. Unele dintre exponate (cele high-tech, nu hostess) sunt deja pe piaţă, altele sunt prezentate la IFA in premieră. Coreenii de la LG susţin o conferinţă numai pe teme de design şi tehnologie, forumul Ştiinţă şi Tehnologie dezbate modul in care celularele şi alte terminale mobile vor primi semnale tv/multimedia prin satelit sau distribuţie terestră, iar cele două tabere, Blu-ray şi HD DVD, işi arată muşchii tehnologici şi susţinătorii. Totuşi, se pare că ediţia din acest an are ca etichetă "high-definition".

LANSĂRI. Printre numeroasele produse expuse: televizoarele Aurea de la Philips (alături de căştile cu cristale Swarovski), noi modele de DVD-playere de la Toshiba şi Daewoo (cu suport pentru iPod), Deutsche Telekom are un stand prin care susţine IPTV. LG prezintă KU990, celularul HSDPA touchscreen cu cameră de 5MP şi smartphone KS20 cu Windows Mobile, un fel LGPrada mai avansat, răspunsul coreenilor la iPhone, dar şi sistemul home cinema surround XCanvas. Cercetătorii de la Fraunhofer Institute au venit la IFA pentru a prezenta tehnologia porTiVit. dezvoltată pentru a proteja conţinutul mobileTV. Nu lipsesc nici producătorii de proiectoare, atăt Sanyo, căt şi Epson venind cu modele HD. In ceea ce priveşte mp3 playerele, Creative prezintă noile modele Zen cu interfaţă iTunes, citeşte format AAC, dar toată lumea aşteaptă să vadă ce ascunde Sony sub numele de cod "Rolly", dispozitivul care inevitabil trebuie să fie un "iPod-killer".

Participanţi

"IFA inregistrează una din cele mai mari participări internaţionale din ultimii ani, raportat la numărul de expozanţi şi la cel al vizitatorilor" dr Christian Goke director Messe Berlin

×
Subiecte în articol: IT