x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Inceput greu pentru HD

Inceput greu pentru HD

de Jurnalul National    |    25 Sep 2007   •   00:00
Inceput greu pentru HD
Sursa foto: Ethan Miller/

Standardul high-definition (HD) nu pare a avea puterea de convingere pe care s-a mizat la inceput. Un raport al NPD Group examinează motivele pentru care startul vănzărilor de playere şi conţinut HD este sub aşteptări.

Publicul-ţintă al acestor formate sunt posesorii de televizoare HD. Dintre aceştia, 52% ştiu de existenţa DVD-urilor high-definition, dar numai 11% intenţionează să cumpere unul in următoarele şase luni. 73% sunt mulţumiţi de DVD player-ul tradiţional şi 62% aşteaptă ca preţurile generaţiei HD să scadă.

Formatul HD DVD se bucură de o popularitate mai mare decăt rivalul Blu Ray Disc. Cei care preferă HD DVD o fac pentru preţul mai mic decăt cel pentru Blu Ray, acesta din urmă fiind ales pentru că este considerat superior formatului rival.

Mesajul high-definition este insă comunicat destul de greu din cauza lipsei de conţinut in oricare din cele două formate. 64% dintre posesorii de HDTV, de exemplu, cumpără DVD-uri in format standard, in principal din cauza faptului că cele HD nu sunt disponibile.

×
Subiecte în articol: IT