x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    22 Sep 2007   •   00:00
NOTEBOOK. BenQ a lansat Joybook R56, un notebook cu timp de răspuns de 8 ms, procesor Intel Core2 Duo, unitate de procesare grafică NVIDIA GeForce 8400M. Noul model dispune şi de ieşire HDMI, webcam şi două boxe incorporate de 2W cu un subwoofer de 3W, display wide de 15,4 inci. Portul e-SATA oferă o rată de transfer mai rapidă decăt USB 2.0. Prin apăsarea tastei rapide QShot pot fi surprinse şi salvate imagini de pe desktop, cameră web sau din filme de pe suport DVD.


CAMERĂ FOTO. Canon a lansat in Romănia PowerShot G9 cu rezoluţie de 12,1MP, o cameră destinată fotografilor amatori avansaţi. Aparatul dispune de un zoom optic 6x, stabilizator de imagine optic, iar Softul zoomBrowser include RAW Image Task pentru ajustarea unor setări cum ar fi compensarea expunerii, balanţa de alb etc. Faţă de modurile de inregistrare VGA (30 fps) şi XGA (15 fps), G9 introduce modul LP (Long Play). Acest mod inregistrează filmuleţe la jumătatea dimensiunii inregistrate de celelalte moduri fără să piardă din rezoluţie
sau rata de cadre.


RATING TELEMOBIL. Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s a retras ratingul "B minus" acordat Telemobil, operatorul serviciului de telefonie mobilă Zapp, la solicitarea companiei, care a renunţat la un plan de obţinere de fonduri printr-o emisiune de obligaţiuni in valoare de 125 milioane de dolari. Totodată, ratingul a fost retras din categoria calificativelor cu perspectiveă negativeă aflate sub supraveghere, unde a fost plasat la 16 iulie. Agenţia de evaluare Moody’s a retras, la inceputul lunii septembrie, ratingul "B3" acordat Telemobil.

×
Subiecte în articol: IT