x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Cristian Ionita    |    11 Aug 2007   •   00:00
PROIECTOARE - Mai multă lumină pentru 3LCD
Nou lansatele Epson EMP-1810 şi EMP-1815 sunt cele mai luminoase proiectoare 3LCD portabile de pe piaţă, cu 3500 ANSI lumeni. Căntăresc 2,9 kg şi, respectiv, 3,1 kg şi dispun de rezoluţie XGA şi lentile cu zoom 1.6x. Cele două sunt dedicate proiecţiilor de calitate superioară in incăperi luminoase. Seria EMP-1800 include o funcţie de setare rapidă, ce dimensiona automat imaginea proiectată pentru a se incadra pe ecranul de proiecţie atunci cănd schimbi locaţia proiectorului. EMP-1815 este dotat cu port USB şi cititor de carduri Compact Flash şi se poate conecta la reţea prin Wi-Fi sau cablu UTP.


DISPLAY - Mai puţini bani pentru plasme
Producătorii de ecrane cu plasmă vor raporta o scădere a veniturilor, incepănd cu 2009, din cauza concurenţei puternice venite din partea furnizorilor de ecrane cu cristale lichide (LCD). Potrivit estimărilor firmei de cercetare iSuppli, veniturile obţinute din vănzarea dispozitivelor de afişare cu plasmă (plasma display panel - PDP) vor creştere cu 12% in 2007, la 8,6 miliarde de dolari, urmănd să atingă, anul viitor, un maxim de 10,2 miliarde de dolari. Pănă in 2011, veniturile din vănzarea acestor ecrane vor scădea la 8,7 miliarde de dolari, in pofida majorării volumelor livrărilor, intrucăt producătorii vor reduce preţurile.


COMPANII - Deutsche Telekom, peste aşteptări
Profitul Deutsche Telekom a crescut in trimestrul al doilea cu 1,8% şi a depăşit estimările analiştilor. Cu toate acestea, analiştii spun că operatorul german continuă să se confrunte cu dificultăţi. Deutsche Telekom este cel mai mare operator european de telecomunicaţii, după vănzări, şi a obţinut un profit inainte de deducerea dobănzilor, impozitelor, deprecierii şi amortizării (EBITDA) de 4,9 miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: IT