x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 11 august 2004

IT/Stirile zilei - 11 august 2004

11 Aug 2004   •   00:00

Telecomunicatii - 3G in Insulele Azore

Vodafone Portugal si-a extins acoperirea 3G in Insulele Azore. Procesul va continua in alte orase si regiuni continentale, astfel incat pana la sfarsitul anului vor fi acoperite toate capitalele regionale. In prezent, serviciul poate fi utilizat in Germania, Spania, Olanda, Italia, Anglia si Suedia. In curand, el va fi disponibil si in Franta, Grecia si Irlanda.

Ilegal - Puscarie in direct

Un serif din Arizona a fost gasit vinovat pentru ca a violat drepturile detinutilor. El a utilizat camere web pentru a difuza pe Internet imagini cu detinutii in celule si din timpul arestarii intr-un fel de "reality-show". "Expunerea catre milioane de straini, ca sa nu mai mentionam prieteni, apropiati, colegi de munca sau patroni, a imaginilor din timpul arestarii, ca si cele din celule constituie un grad de umilire pe care aproape oricine l-ar considera profund nedorit", a declarat judecatorul pentru a-si sustine decizia de condamnare a serifului.

China - Cipuri de doua miliarde

Producatorul coreean de cipuri Hynix Semiconductor Inc. a obtinut aprobarea creditorilor pentru a se asocia cu concurentul european STMicroelectronics in vederea construirii in China a unei uzine in valoare de doua miliarde de dolari. Hynix este detinut in proportie de 81% de creditori in urma mai multor operatiuni de salvare de la faliment si urmareste cu interes oportunitatile oferite de piata chineza a semiconductoarelor, evaluata la 30 miliarde de dolari. Rata medie de expansiune a industriei chineze de profil este estimata la 20% pe an.

Tranzactie - America Online si-a luat antispam

America Online (AOL) a cumparat producatorul de software antispam Mailblocks. Reprezentantii furnizorului american de servicii de Internet spun ca acesta este cel mai recent efort de indepartare a spamului, ce continua sa dea mari dureri de cap atat persoanelor fizice, cat si companiilor. Mailblocks vinde software antispam dezvoltat folosind tehnologia "challenge-response", cere acelora care nu sunt inscrisi pe o lista aprobata de persoanele carora le trimit mailuri sa raspunda la o intrebare, inainte ca mesajul lor sa fie receptionat. Sistemul este astfel proiectat incat sa blocheze mesajele e-mail generate automat de computere.
×
Subiecte în articol: IT