x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 12 august 2004

IT/Stirile zilei - 12 august 2004

12 Aug 2004   •   00:00

Analiza - Statistici postale

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a lansat spre consultare publica proiectul Deciziei presedintelui ANRC privind raportarea unor date statistice de catre furnizorii de servicii postale. Potrivit documentului, furnizorii de servicii postale vor avea obligatia de a transmite catre ANRC anual, pana la data de 15 martie a fiecarui an, anumite date statistice, in vederea fundamentarii reglementarilor in domeniu, elaborarii de studii si analize si raportarii catre organisme internationale. Documentul poate fi consultat la adresa http://www.anrc.ro/ro/proiecteANRC.htm, persoanele interesate fiind invitate sa isi formuleze si sa isi transmita observatiile pana la data de 9 septembrie.

Produs - Linux pentru corporatii

UserLinux este un produs destinat clientilor corporatisti ce va fi lansat la inceputul lunii septembrie, a anuntat Bruce Perens, fondatorul acestei variante cu ocazia LinuxWorld Conference and Expo. Sistemul de operare a realizat progrese remarcabile in domeniul suportului oferit, reusind sa adune un numar semnificant de parteneri. Problema este ca nu au aparut si parteneri software care sa certifice faptul ca produsele lor lucreaza cu acest sistem de operare.

Proiect - Echipamente telecom pentru studenti

Laboratorul de Sisteme si Retele de Comunicatii Optice si Transmisiuni Multiplex din cadrul Facultatii de Electronica si Telecomunicatii a Universitatii Politehnice Bucuresti a fost dotat cu echipamente de telecomunicatii si computere venite din partea operatorului de telefonie mobila Zapp. Actiunea face parte din programul Student 2004, lansat in luna aprilie a acestui an, prin care studentii sunt sprijiniti economic si tehnic in dezvoltarea si orientarea profesionala.

Instant - Messenger nou de la Microsoft

Microsoft a anuntat o noua versiune a MSN Messenger care nu mai are nevoie sa instaleze nici un software pe computerul utilizatorului. MSN Web Messenger se afla deocamdata in teste, urmand sa fie lansat oficial la sfarsitul anului in curs. Cum nimeni nu a adus vorba de pret, este foarte probabil ca serviciul de mesaje instant sa poata fi utilizat gratuit.

Programele de tip messenger pentru web ofera mai putine facilitati decat suratele care cer instalarea unui soft pe computerul utilizatorului, dar pot fi folosite de cei care acceseaza Internet-ul din locuri publice sau din corporatii unde nu se permite instalarea de soft.
×
Subiecte în articol: IT