x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 18 august 2004

IT/Stirile zilei - 18 august 2004

18 Aug 2004   •   00:00

Extindere - Yahoo vinde domenii

Compania Yahoo s-a orientat catre o noua activitate: vinderea de domenii pe Internet, proiect care vizeaza extinderea serviciilor pentru micile companii. Yahoo Inc. a anuntat faptul ca pretul anual pentru un asemenea serviciu furnizat este de 9.95 de dolari, intrand astfel in competitie cu alti provideri din bransa precum Register.com sau Network Solutions. Dupa cum se arata intr-un comunicat al celor de la Yahoo, zilnic sunt inregistrate peste 50.000 de domenii de Internet, la un pret care variaza intre 9 si 35 de dolari pe an.

Boicot - Fara celulare in Liban

Utilizatorii de telefonie mobila din Liban protesteaza din nou fata de preturile ridicate pe care le practica operatorii de telefonie mobila din aceasta tara, se rata intr-un material AFP. La 15 iunie, libanezii au mai realizat un boicot de acest gen, protestul fiind considerat o reusita de catre organizatori, Organizatia pentru protectia Consumatorilor.

Dupa spusele acestora, la 15 iunie, 51% dintre utilizatorii de telefonie mobila nu si-au folosit celularele. Ministerul Comunicatuiilor a declarat ca doar 5% dintre libanezi au aderat la protest.

Sentinta - De la video-chat la inchisoare

Chinezoaica Wang Yanli este prima persoana condamnata la inchiosoare pentru pornografie pe Internet. Autoritatile chineze au condamnat-o la patru ani de puscarie, dupa ce in perioada decembrie 2003-februarie 2004, aceasta a intretinut un video-chat erotic. "Vizitatorii" trebuiau sa plateasca o taxa anuala de 72,5 dolari pentru a se delecta in fata spectacolului erotico-virtual, fiind inregistrati in aceasta perioada 110 platitori.

E-legislatie - Protectia vietii private

Guvernul Romaniei a aprobat Legea privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice. Sunt reglementate, astfel, asigurarea securitatii retelelor si serviciilor de comunicatii electronice, confidentialitatea comunicarilor, conservarea datelor de trafic si de localizare, facturarea detaliata, pastrarea anonimatului utilizatorului apelat, registrele abonatilor, precum si comunicarile nesolicitate.
×
Subiecte în articol: IT