x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 20 august 2004

IT/Stirile zilei - 20 august 2004

20 Aug 2004   •   00:00

Slabiciune - Viata fara patch-uri

Un calculator pe care ruleaza Windows fara patch-uri de securitate "rezista" pe Internet doar 20 de minute, interval in care PC-ul va fi suferit deja o forma de atac sau alta, se arata intr-un material Zdnet.com. Acesta este verdictul pe care-l dau cercetatorii de la Internet Storm Center. Conform acelorasi experti, anul trecut, timpul de supravietuire pe Internet, in aceleasi conditii de insecuritate, era de 40 de minute.

Alerta - "Alianta" virus-spam

Virusii care se raspandesc prin e-mail devin tot mai sofisticati din cauza faptului ca scriitorii de virusi si spammer-ii ar fi inceput o colaborare. Cel putin asa cred expertii americani in securitate de la MessageLabs. Acestia isi bazeaza afirmatia pe faptul ca un e-mail "malefic" din 12 ar contine un virus care strapunge firewall-ul care ar fi trebuit sa blocheze asemenea lucruri. Este vorba de o evidenta formata din cele 5,6 miliarde de e-mail-uri pe care le-au scanat in primele 6 luni ale anului, serviciu facut pentru diversii clienti. MessageLabs scaneaza zilnic e-mail-urile a 50 de milioane de clientI, intre care se afla Guvernul britanic, Bank of New York sau gigantul japonez Fujitsu.

Imbunatatiri - Update pentru Netscape

AOL a anuntat un update pentru browser-ul sau de net, Netscape, lucru care se bazeaza pe versiunea 1.7 de la Mozilla. Versiunea 7.2 a Netscape apare la un an distanta de update-ul precedent. Printre imbunatatirile aduse in Netscape 7.2 se afla browsing-ul cu tab-uri, o noua functie "print preview" sau mesagerie instant prin AOL Instant Messenger. Daca sunteti interesati sa descarcati Netscape 7.2, o puteti face de la adresa urmatoare: http://channels.netscape.com/ns/browsers/ download.jsp.

Raport - Englezi, celulare si Net

86% dintre gospodariile din Marea Britanie au un telefon mobil, iar 21% dintre utilizatori folosesc numai telefonul mobil pentru a efectua sau primi apeluri, dupa cum se arata intr-un raport privind piata comunicatiilor din Marea Britanie in 2003, realizat de Autoritatea de reglementare Ofcom. Pe de alta parte, 1,3 miliarde de lire sterline reprezinta cheltuielile efectuate de consumatorii rezidenti britanici in 2003 cu serviciile de telefonie fixa, mobila si de acces la Internet.
×
Subiecte în articol: IT