x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 25 august 2004

IT/Stirile zilei - 25 august 2004

25 Aug 2004   •   00:00

Conexiune - Broadband castiga teren

Conexiunile la Internet in banda "larga" au depasit conexiunile in banda "scurta", pentru prima data de la aparitia tehnologiei broadband pe piata SUA. La sfarsitul lunii iulie 2004 s-a inregistrat o rata a conexiunilor in banda larga de 51% din totalul conexiunilor, fata de 38% acum un an. In acelasi timp, in Noua Zeelanda, rata de penetrare a conexiunilor broadband a atins nivelul de 6,7%, comparativ cu acum un an, cand rata era de 1,8%, se arata intr-un material ANRC, preluand date de la firma de consultanta Nielsen/NetRatings Company.

Belgia - Pasapoarte electronice

Belgia va incepe testarea pasapoartelor electronice pana la sfarsitul acestui an, urmand ca in 2005 sa inceapa implementarea acestor documente pentru toti cetatenii sai, anunta publicatia zdnet.com. De asemenea, Biroul Pasapoarte al Marii Britanii cauta voluntari pentru testarea recunoasterii faciale electronice si amprentelor digitale. La randul lor, Noua Zeelanda, Canada, Australia si SUA, si Olanda se pregatesc sa demareze propriile programe in acest domeniu.

Divertisment - Cea mai mare vanzare de muzica

RealNetworks a anuntat declansarea celei mai mari campanii de vanzare de muzica din istorie. Evenimentul celebreaza disponibilitatea gratuita a programului RealPlayer 10.5, ce le permite consumatorilor sa asculte muzica pe mai bine de 100 de dispozitive mobile (printre care si Apple iPod). "Desfasuram acum cea mai mare vanzare de muzica din istorie. Gratie RealPlayer cu Harmony Technology, consumatorii pot cumpara acum cantece digitale care pot fi ascultate teoretic pe orice dispozitiv aleg, precum CD-urile si DVD-urile", a declarat Rob Glaser, fondator si CEO al RealNetworks.

Companii - Tranzactii cu semiconductori

Proiectantul englez de semiconductori ARM Holdings a cumparat firma americana Artisan contra sumei de 913 milioane de dolari. Actionarii Artisan Components Inc vor primi, pentru 9,60 dolari pe actiune si 4,41 actiuni American Depositary Shares (ADS). Valoarea insumata ar fi, astfel, de 33,89 dolari pe actiune Artisan, luand in calcul pretul de inchidere al ARM ADS de vineri, ceea ce situeaza pretul total la aproximativ 913 milioane dolari. Compania Artisan ofera proiectare pentru programe software integrate si circuite electronice, iar printre clientii sai se gasesc multi producatori de semiconductoare.

Grupaj realizat de Cristian Ionita
×
Subiecte în articol: IT