x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 26 august 2004

IT/Stirile zilei - 26 august 2004

26 Aug 2004   •   00:00

Telefonie - Descarcati de pe Madonna.com!

Americanii sunt primii fani ai Madonnei care pot descarca de pe site-ul acesteia tonuri de telefon polifonice si imagini wallpaper pentru telefonul mobil. Artista a declarat recent ca viitorul industriei muzicale este strans legat de "spatiul wireless", iar aceasta initiativa este doar un prim pas in utilizarea noilor capacitati tehnice ale celularelor. Pe site-ul sau oficial (www.madonna.com) cei interesati in anumite tonuri pentru sonerii de telefon sau imagini care o reprezinta au la dispozitie preturile pentru produsele care le sunt puse la dispozitie.

Escrocherii - Germanii, atacati la conturi

Clientiii bancilor germane Postbank si Deutsche Bank au fost de curand victimele fraudelor pe Internet gen "phisihing". Este vorba despre escrocheria prin care se trimite un e-mail care imita site-ul unei banci, cerandu-se parole si alte informatii personale in legatura cu conturile. Site-urile false, Postbank.info si Deutsche-bnk.info au fost inchise la sfarsitul saptamanii trecute, cele doua banci refuzand sa dea detalii despre banii "disparuti" din conturile clientilor in urma escrocheriei "phisihing".

Tehnologie - De pe mobil, pe geaca

Cercetatori de la France Telecom au creat un mic ecran care poate "transmite" pe imbracaminte imaginea sau animatia afisate pe telefonul mobil. "Transferul" de imagine se face cu ajutorul conexiunii Bluetooth, cu cateva LED-uri montate pe o mica placa de circuite. Ecranul este de mici dimensiuni putand intra in buzunarul gecii cu care v-ati imbracat.

Grafica - Buletin meteo tridimensional

Buletinul meteo al BBC se va transforma ca urmare a introducerii graficii tridimensionale. O versiune a soft-ului Weatherscape XT a fost dezvoltata de catre firma neo-zeelandeza Metra in colaborare cu BBC. Actuala tehnologie folosita in buletinele meteo de la BBC au o "vechime" de sase ani, semanand cu jocul Super Nintendo aparut la inceputul anilor ’90, a declarat intr-un material BBC.co.uk Colin Tregear, director in cadrul Centrului Meteorologic de la BBC. Noile harti meteorologice virtuale vor aparea in programe la inceputul anului urmator.
×
Subiecte în articol: IT