x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Kaspersky : virusului Kido îşi menţine poziţia de lider şi în luna martie

Kaspersky : virusului Kido îşi menţine poziţia de lider şi în luna martie

de Cristian Ionescu    |    06 Apr 2009   •   00:00

Top-ul lunii martie nu prezintă schimbări majore, ci confirmă poziţia de lider a lui Net-Worm.Win32.Kido.ih, virusul care a ajuns în prezent la a treia generaţie, potrivit reprezentanţilor Kaspersky.



Acesta este acum detectat ca Trojan-Downloader.Win32.Kido.a şi, spre deosebire de versiunile sale anterioare, nu se poate răspândi în mod independent prin intermediul reţelelor. Cea mai "înaltă nouă intrare" în clasamentul cu 20 de poziţii este Trojan-Dropper.Win32.Flystud.ko, direct pe locul nouă şi este un cal troian care facilitează instalarea ascunsă a altor cai troieni în system.

Poziţiile finale sunt ocupate de două noi intrări în clasament: Packed.Win32.Katusha.a şi Trojan.Win32.Ramag.a. Primul este un utilitar de compresie folosit pentru arhivarea actualizărilor programului de fraudare FraudTool, şi a programelor periculoase care descarcă aceste modificări.

Toate categoriile de malware, adware şi alte tipuri de aplicaţii periculoase din Top 20 pot fi grupate în funcţie de clasele diferite din care fac parte. Nu a fost nici o schimbare semnificativă între aceste categorii, în ultimele trei luni, observând însă că numărul programelor care se auto-răspândesc rămâne relativ ridicat.

În total, 45.857 de programe periculoase au fost detectate pe computerele utilizatorilor în luna martie. Această cifră este aproximativ egală cu cea de luna trecută.

×
Subiecte în articol: IT