x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget "La revedere" Mininova

"La revedere" Mininova

de Cristian Ionescu    |    27 Noi 2009   •   00:00
"La revedere" Mininova

In urma unei hotărâri date de o instanţă olandeză, celebrul site de torrent Mininova.org a întrerupt serviciul care permitea publicului larg să descarce fişiere protejate de drepturi de autor, potrivit unui comunicat al IFPI, organizaţia care promovează interesele industriei fonografice la nivel mondial.

Mininova a fost unul dintre cele mai populare siteuri de torrent, fiind printre primele 100 cele mai vizitate siteuri din întreaga lume. Acest serviciu a permis peste 10 miliarde de download-uri (fişiere descărcate), cele mai multe dintre ele fiind materiale protejate de legea dreptului de autor - muzică, filme, jocuri şi programe de televiziune.

O instanţă din Olanda a decis acum trei luni că Mininova trebuie să elimine toate torrentele care trimit către fişiere ilegale. Curtea a precizat că pentru a funcţiona în legalitate nu este suficientă îndepărtarea conţinutului, ci este nevoie şi de o monitorizare proactivă a torrentelor. Ca urmare, Mininova a ales să oprească acest serviciu, cu excepţia cazurilor în care conţinutul a fost licenţiat pentru distribuirea pe astfel de canale.

Tim Kuik, Director de anti-piraterie al grupului olandez BREIN, a declarat: "Apreciem faptul că Mininova foloseşte acum tehnologia Torrent pentru afaceri legale. Noi nu suntem împotriva tehnologiei, ci numai împotriva utilizării acestei tehnologii în scopuri ilegale."

Jo Oliver, Consilier General al IFPI, a adăugat: "Ştirile de astăzi sunt încurajatoare pentru artişti, compozitori şi producători la nivel mondial. După condamnarea celor patru persoane din spatele Pirate Bay în Suedia la începutul acestui an, această ştire este o dovadă în plus că instanţele judecătoreşti nu vor tolera siteurile care ofertă torrente către conţinut ilegal. O dată cu reducerea distribuţiei ilegale de conţinut online, putem crea un mediu prin care investiţiile în serviciile legale de muzică digitală să poată prospera."

IFPI este organizaţia care promovează interesele industriei fonografice la nivel mondial. Membrii săi sunt peste 1400 de companii importante şi independente aflate în peste 70 de ţări. Rolul IFPI este de a promova valoarea muzicii înregistrate, de a proteja drepturile producătorilor de înregistrări şi de a extinde utilizările comerciale ale muzicii înregistrate în toate pieţele în care membrii săi activează.

×
Subiecte în articol: IT mininova