x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Licitaţia pentru portalul e-România a fost reluată

Licitaţia pentru portalul e-România a fost reluată

de Cristian Ionescu    |    19 Aug 2009   •   00:00

Ministerul Comunicaţiilor a anulat şi reluat licitaţia pentru dezvoltarea portalului e-România, estimat la 42,02 milioane de lei, fără TVA, după ce, în luna iulie, prima procedură a fost anulată, pe motiv că documentaţia necesită modificări majore de conţinut fără de care licitaţia ar fi fost afectată.



Termenul limită pentru depunerea şi deschiderea ofertelor este 1 octombrie. Anterior, ofertele trebuiau depuse până joi, 20 august. "Trecerea la guvernarea electronică (e-Government) şi realizarea dezideratului unei «administraţii fără hârtii» reprezintă o prioritate a Guvernului pentru atingerea obiectivelor de modernizare a administraţiei publice. Administrarea şi promovarea informaţiilor şi serviciilor publice prin intermediul mijloacelor electronice conduce la o puternică debirocratizare a procesului administrativ, la o reducere a costurilor şi eficientizarea utilizării fondurilor publice, la scaderea semnificativa a actelor de coruptie", se arată în anunţul de participare.

Contractul se va derula pe o perioadă de 45 de luni şi implică achiziţionarea de servicii de programare, consultanţă şi asistenţă software, precum şi de dezvoltare de software personalizat, alături de servicii de reconversie de date şi console.

Anterior, Ministerul Comunicaţiilor intenţiona să achiziţioneze echipamente hardware, aplicaţii software şi sisteme informatice, soluţii antivirus, precum şi servicii de programare şi de consultanţă.

×