x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Lumia 920 si 820, primele Nokia cu Windows 8. Bursa reacţionează negativ

Lumia 920 si 820, primele Nokia cu Windows 8. Bursa reacţionează negativ

de Alexandru Radescu    |    05 Sep 2012   •   17:39
Lumia 920 si 820, primele Nokia cu Windows 8. Bursa reacţionează negativ

Nokia a prezentat in aceasta seara primele modele Lumia cu noul sistem de operare Windows 8. Dezvaluite fix cu o saptamana inainte de iPhone 5 (sau iPhone al saselea, din punct de vedere cronologic), Lumia 920 si 820 au greaua misiune de a redresa cota smartphone de la Nokia in ultima parte a anului.

Lumia 920 are un ecran de 4,5 inci, display PureMotion HD+, ale carui caracteristici se ajusteaza in functie de lumina ambientala. Din punct de vedere hardware se bazeaza pe chipset Qualcomm Snapdragon S4, despre care producatorul finlandez spune ca asigura un consum de energie cu 30% mai eficient decat Tegra 3 (Nvidia).

Camera foto are o rezolutie de 8MP, sustinuta de tehnologia PureView. In mod clar, unul din atu-urile acestui smartphone, producatorul sustinand ca avem de-a face cu o camera foto care “trage' in conditii de luminozitate scazuta mai bine decat oricare alt smartphone de pe piata. Iar acest detaliu, performanta foto/video, a devenit un punct esential pe piata smartphone, considera consultantul IDC, Crawford Del Prete.

De asemenea, Lumia 920 este dotat cu “City Lens' o aplicatie de tip realitate augmentata, prin care pot fi asociate hartilor Nokia tot felul de informatii legate de restaurante, hoteluri, magazine, odata ce smartphone-ul este indreptat intr-o anumita directie.

Lumia 920 are o capacitate de stocare interna de 32GB, fiind creat fara posibilitatea de atasa card SD. Functioneaza cu microSIM, fiind adaptat si retelelor 4G/LTE.

Lumia 820

Celalalt smartphone prezentat azi de Nokia, Lumia 820, este echipat cu un ecran de 4,3 inci, display AMOLED. Camera foto are un senzor de 8MP, lentile Carl Zeiss, dar fara PureView. Platforma hardware este identica, beneficiind de CPU dual-core Krait la 1,5GHz, memorie RAM 1GB Capacitatea de stocare este de 8GB, dar se poate atasa card microSD.

Ambele modele se pot incarca wireless prin dispozitive compatibile (Fatboy Recharge Pillow), compania anuntand o serie de parteneriate cu furnizori de astfel de echipamente clientilor (aeroport, lanturi de cafenele etc.)

Se pare ca toate aceste caracteristici nu au multumit pe investitori, actiunile Nokia scazand cu peste 11%, la bursa din New York.

In ceea ce priveste lansarea comerciala, a fost precizata doar perioada trimestrului patru, dupa lansarea globala pentru Windows 8.

×