x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Macworld Expo este deschis de Jobs

Macworld Expo este deschis de Jobs

de Mihai Manole    |    15 Ian 2008   •   00:00
Macworld Expo este deschis de Jobs

Expoziţia Macworld începe astăzi cu un discurs ţinut de Steve Jobs, CEO Apple. În cadrul evenimentului se aşteaptă, printre altele, anunţarea unui iPhone 3G sau a unui laptop ultraportabil.

Expoziţie - Industria IT&C, cu ochii pe Macworld

 

Expoziţia Macworld începe astăzi cu un discurs ţinut de Steve Jobs, CEO Apple. În cadrul evenimentului se aşteaptă, printre altele, anunţarea unui iPhone 3G sau a unui laptop ultraportabil.

După ce săptămâna trecută expoziţia de electronice din Las Vegas, CES, inaugurată de un discurs al lui Bill Gates, a fost în prim-planul industriei IT&C, săptămâna aceasta atenţia va fi concentrată asupra evenimentului Macworld Conference&Expo, prilejul celor mai importante anunţuri ale anului din partea Apple. Macworld începe astăzi cu discursul de deschidere al lui Steve Jobs, CEO Apple, şi se va desfăşura până la 18 ianuarie, în San Francisco. Aproximativ 400 de companii sunt aşteptate să îşi expună tehnologiile în cadrul evenimentului, organizatorii aşteptându-se la un public de peste 50.000 de vizitatori. Puţini cred că ediţia de anul acesta ar putea să o depăşească pe cea din 2007 din punct de vedere al efectelor care vor fi înregistrate în evoluţia companiei pe parcursul anului.

 

Aşteptări. Înaintea începerii Macworld Conference&Expo s-au făcut speculaţii pe tema noutăţilor care vor fi anunţate de Steve Jobs în discursul de deschidere. Astfel, principalele coordonate ale discursului lui Jobs ar include anunţarea unui serviciu de închiriere de filme prin intermediul magazinului online iTunes, dar şi prezentarea unui laptop ultraportabil cu hard drive-ul standard înlocuit de memorie flash, al cărui preţ să se situeze în jurul sumei de 1.500-2.000 de dolari. Şeful Apple va anunţa, cel mai probabil, îmbunătă-ţiri aduse iPhone-ului, care să îi permită acestuia conexiuni mai rapide la internet. Partenerul Apple, operatorul AT&T, a anunţat deja că există planuri pentru lansarea unui iPhone 3G în 2008.

mihai.manole@jurnalul.ro

 

Start pentru Apple

Toată lumea aşteaptă anunţurile pe care le va face Steve Jobs, CEO Apple, în condiţiile în care discursul din 2007 a dat startul unui an mai mult decât bun pentru Apple. În cursul anului trecut, cotaţia acţiunilor companiei s-a dublat. În domeniul vânzărilor de calculatoare, Apple a înregistrat o creştere de două ori mai mare decât cea a pieţei, unul din vectorii de creştere repezentându-l şi popularitatea iPod-urilor, ale căror vânzări, deşi în creştere, se aşteaptă să îşi atingă în curând maximul. 2007 a fost însă şi anul unui succes de proporţii pentru Apple sub marca “iPhone”. Pentru 2008, ţinta celor de la Apple este de 10 milioane de iPhone-uri vândute, adică aproape un procent din piaţa mondială a terminalelor mobile. Analiştii apreciază că, şi în 2008, Apple va înregistra un record în materie de vânzări, în ciuda unei tendinţe de scădere a ritmului de cumpărare.

 

 

×
Subiecte în articol: IT Apple jobs macworld