x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Maşina Google Street View, “sechestrată”

Maşina Google Street View, “sechestrată”

de Cristian Ionescu    |    03 Apr 2009   •   00:00

Locuitorii britanici din Milton Keynes au blocat soferul maşinii Google Street View, atunci când au observat vehiculul care făcea poze caselor.

Aceştia au blocat maşina şi au chemat poliţia acuzând Google că le invadează intimitatea şi că facilitatează infracţionalitatea. Potrivit avocatului rezidenţilor din Milton Keynes, camera de filmat montată pe autoturism a fost considerată intruziune în viaţa privată şi că nu s-a cerut nici o permisiune petru a filma locuinţele respective. Răspunsul Google a fost că reprezentantul companiei a respectat legislaţia în vigoare şi că a fotografiat din zone publice. De asemenea, compania a mai precizat că orice imagini care aduc orice fel de prejudiciu persoanelor în cauză vor fi scoase la cerere.

În urmă cu două săptămânui, lobby group-ul londonez, Privacy International, a trimis o plângere oficială către autoritatea britanică de reglementare, Information Commissioner's Office, conţinând peste 200 de plângeri înregistrate, cu privire la serviciul Street View oferit de Google. Potrivit cererii reprezentanţilor Privacy International, aceştia doresc ca serviciul Google să fie închis pe toată perioada investigaţiei, considerând că măsurile de protejare a intimităţii luate în cadrul acestui serviciu, nu sunt conforme cu necesităţile.

×
Subiecte în articol: IT