x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget MCSI vrea să înfiinţeze zece parcuri software

MCSI vrea să înfiinţeze zece parcuri software

de Cristian Ionescu    |    25 Mar 2009   •   00:00

Ministerul Comunicaţiilor şi Ministerul IMM-urilor vor semna, săptămâna viitoare, un protocol care va urmări înfiinţarea unui număr de 10 parcuri software, urmând să fie create peste 5.000 de locuri de muncă în domeniul IT&C.



"În fiecare din cele opt regiuni de dezvoltare ale României va exista câte un parc software, plus încă două în centre universitare. Anticipez că până la finele anului 2010 vor fi funcţionale toate cele 10 parcuri software", a declarat ieri ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu.

Ministrul a reamintit că, în discuţiile cu reprezentanţii companiilor internaţionale din domeniul IT&C prezente în România, aceştia au solicitat înfiinţarea de parcuri tehnologice şi cifrele de şcolarizare în specializările IT&C la nivel universistar şi preuniversitar.

Sandu a mai spus că parcurile software, care vor avea o suprafaţă totală de 100.000 metri pătraţi, vor fi controlate în proporţie de 51% de Ministerul Comunicaţiilor şi Ministerul IMM-urilor. Sandu a afirmat că unul din obiectivele mandatului său este majorarea ponderii sectorului IT&C în PIB de la 11% în 2008, la 16-17% la finele anului 2012.

×
Subiecte în articol: IT