x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft, controlat de Comisia Europeană

Microsoft, controlat de Comisia Europeană

04 Mar 2009   •   00:00

Comisia Europeană a renunţat la monitorizarea Microsoft prin intermediul unei echipe permanente de specialişti, în privinţa respectării legislaţiei antitrust, şi va trece în schimb la controale "ad hoc" efectuate de consultani tehnici, ca urmare a schimbării comportamentului grupului.



Executivul UE a înfiinţat în 2005 o echipă independentă de consultanţi care să monitorizeze permanent dacă Microsoft pune la dispoziţia concurenţei informaţii în domeniul interoperabilităţii. Acest lucru a venit ca urmare a deciziei din 2004 conform căreia cel mai mare producător de software la nivel mondial a abuzat de poziţia dominantă deţinută pe piaţă în domeniul sistemelor de operare. CE a amendat la acel moment Microsoft cu 1,68 miliarde de euro pentru nerespectarea legislaţiei antitrust.

"Comisia nu mai are nevoie de o comisie care să monitorizeze permanent Microsoft", se arată într-un comunicat al CE, care citează schimbarea comportamentului grupului, oportunităţile ca alte companii să îşi apere drepturile în justiţie, precum şi experienţa acumulată după 2004.

În ianuarie, CE a acuzat, din nou, Microsoft că afectează concurenţa prin includerea browserului Internet Explorer în sistemul de operare Windows şi a acordat companiei un termen de opt săptămâni pentru a face modificări.

×
Subiecte în articol: IT