x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft e Roz la telefoane

Microsoft e Roz la telefoane

de Cristian Ionescu    |    25 Sep 2009   •   00:00
Microsoft e Roz la telefoane
Sursa foto: /gizmodo.com

Săptămână dificilă pentru Microsoft, la capitolul securitate, sau doar marketing new media? Mai întâi s-au “scurs” informaţii despre tableta multi-touch-screen Courier, iar acum imagini cu viitoarele telefoane inteligente, cu nume de cod “Pink” (Roz). Site-ul Gizmodo.com a publicat fotografiile noilor dispozitive şi informaţii legate de acestea.



Primul telefon este numit "Turtle" şi se aseamană cu un Palm Pre. Una din similitudini este sistemul de glisare al ecranului, care dezvăluie tastatura QWERTY. Din imagini, se pare că dispozitivul este dotat cu un sistem pentru căşti, în partea de sus a acestuia şi un loc pentru card microSD, în stânga tastaturii. Pe partea din spate apare o cameră foto şi posibil un bliţ.

Al doilea telefon din gama Pink, numit "Pure", arată ca T-Mobile Sidekick sau Samsung A877. Este tot glisant, pare să aibă un slot pentru cardul de memorie în josul tastaturii, o mufă pentru căşti în stânga şi un aparat de fotografiat cu bliţ în spate. Asemănările cu Sidekick nu sunt însă accidentale. Microsoft a cumpărat acum doi ani, compania Danger, unul din producătorii interfeţei pentru Sidekick şi a încheiat un parteneriat cu Sharp, companie care a facut hardware-ul Sidekick-ului. Telefoanele vor fi brand-uite Microsoft şi Sharp.

Telefoanele vor avea şi caracteristicile Zune, versiunea Mircosoft pentru iPod, sau serviciul de abonament Zune Pass şi va avea, de asemenea, posibilitatea de a stoca propriile aplicaţii. Însă, problema cea mai importantă, care nu a fost clarificată, este dacă dispozitivele vor fi dotate cu chipset-ul NVIDIA Tegra, ca Zune HD.

×