x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Mini, lifestyle şi tactil

Mini, lifestyle şi tactil

de Alexandru Radescu    |    11 Oct 2009   •   00:00
Mini, lifestyle şi tactil

IXUS 200IS este prima cameră foto compactă de la Canon cu ecran tactil.Nu are perfecţiunea designului de la IXUS 110IS, dar i s-a mai mărit puţin ecranul pentru a face faţă solicitărilor limitate ale noii interfeţe.

Am două telefoane mobile, "generaţie 2007", dar ambele sunt mai mari decât camera foto IXUS 200IS. Sigur, păstrează designul lifestyle al seriei IXUS, dar este departe de exuberanţa pe care ţi-o poate da posesia unui 110IS. Totuşi, primul compact de la Canon cu ecran tactil are şi alte avantaje tehnice.

Probabil că ecranul a fost mărit până la 3 inci tocmai pentru a susţine interfaţa tactilă. E o noutate în acest segment de camere foto, dar, ca şi cu alte ocazii, producătorii au lăsat loc de progres. Spun asta gândindu-mă la faptul că te joci cu degetul pe ecran, în folderul de poze sau cu filmuleţe, dar nu poţi să faci acelaşi lucru pentru toate opţiunile de prin meniuri. De asemenea, tactilul te ajută şi pentru zoom-ul fotografiilor, dar poţi să le roteşti şi mişcând aparatul într-un sens sau altul.

Poţi să alegi categoriile în care încadrezi fotografiile: oameni, peisaj, eveniment etc., iar mai multe opţiuni de rulare a imaginilor se găsesc şi la funcţia slideshow.

Dacă brandul nu este suficient pentru a garanta calitatea imaginilor (şi nici nu ar trebui să judecăm aşa orbeşte), atunci să ne uităm şi după procesorul de imagine şi rezoluţie: DIGIC 4 şi 12MP. Chiar dacă forma camerei nu ne permite o bună fixare a aparatului în mână, ne putem totuşi bizui şi pe stabilizatorul optic de imagine (OIS). Să mai spunem aici că zoom-ul ajunge la 5x.

Un alt detaliu tehnic de mare importanţă este obiectivul ultra wide: 24 mm, faţă de 28 la 110IS. Ce înseamnă asta? Peisajele nu mai sunt "prea mari" pentru ecran, iar pozele de grup nu mai ies ciuntite. Să mai adaug şi faptul că are o grosime de 23 mm, iar greutatea sa ajunge la 130 de grame.

IXUS 200IS filmează şi HD (1.280x720p) la 30 de cadre pe secundă (filme în format 16:9). În aceste condiţii este nevoie să aveţi în aparat un card cu o capacitate mai mare de stocare (4 GB, de exemplu) pentru a nu vă trezi cu cardul plin după câteva minute de utilizare foto-video. Camera foto funcţionează cu carduri SD/SDHC/MMC. Evident, nu lipseşte portul HDMI pentru a putea conecta camera la un televizor compatibil cu fişierele video HD. Tot în secţiunea înregistrare video, meniul are mai multe opţiuni între care alb-negru şi sepia.

Preţul său de 1.431 lei (TVA inclusă) poate părea ridicat, având în vedere că unele promoţii la DSLR-uri coboară sub acest nivel.

 

Caracteristici
- Rezoluţie: 12.1 MP
- Zoom: x5
- Ecran: 3 inci, touchscreen
- Ultra wide: 24 mm
- Video: 720 p HD
- Greutate: 130 grame
- Preţ: 1.431 lei (TVA inclusă)

×
Subiecte în articol: gadget