x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Miza pe aplicaţii

Miza pe aplicaţii

de Cristian Ionescu    |    04 Sep 2009   •   00:00

A doua zi a evenimentului telecom Nokia World (Stuttgart) a continuat ieri cu prezentări legate de aplicaţii şi servicii.



Din nou acccentul s-a pus pe reţelele sociale şi potenţialul pe care acestea îl au pentru producătorii de telefoane mobile. Cu această ocazie, Henri Moissinac, directorul Facebook, departamentul Mobile, a anunţat o cifră de 250 de milioane de utilizatori pentru Facebook în luna iulie, iar pentru Facebook Mobile 65 de milioane de utilizatori, 50% din toţi utilizatorii fiind activi zilnic.

Din partea organizatorilor evenimentului, o altă noutate a fost lansarea unui pachet software pentru crearea de aplicaţii pentru mobil, numit Ovi SDK. Cu aceste "unelte" Nokia speră să stimuleze imaginaţia dezvoltatorilor, având intenţia de a spori numărul de programe pentru navigatie, GPS.

Parteneriatul dintre firma finlandeză şi Microsoft a fost adus din nou în discuţie, vorbitorii axându-se pe portarea aplicaţiilor de pe Windows Mobile pe Symbian Momentan discuţiile s-au rezumat doar la Symbian S60. Totuşi, nu chiar toate aplicaţiile vor fi compatibile, iar parteneriatul dintre cele două companii se va baza la început pe cele mai "dorite" aplicaţii. Părerile sunt însă împărţite, oscilând între scepticism şi entuziasm.

×
Subiecte în articol: telecom stuttgart nokia world