x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget O nouă platformă de socializare concurează Twitter. Este accesibilă și din România

O nouă platformă de socializare concurează Twitter. Este accesibilă și din România

de Redacția Jurnalul    |    21 Dec 2023   •   13:15
O nouă platformă de socializare concurează Twitter. Este accesibilă și din România
Sursa foto: Hepta

O nouă platformă de socializare a fost lansată de Meta, compania care deține Facebook, Instagram și WhatsApp.

Threads este o aplicație de social media care a apărut pe 5 iulie 2023 și are un format asemănător cu Twitter (actual Z).  A fost introdusă reent în Europa și România. Susținută de CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, Threads a fost prezentată după luni de speculații, cu zvonuri care au început să circule despre platformă. încă din martie 2023, potrivit dcnews.ro.

Aceasta vrea să concureze Twitter, acordând atenție partajării de fragmente scurte  de text. Platforma este independentă dar este un centru online conectat la Instagram (trebuie să ai un cont Instagram pentru a te înscrie).

A fost supranumită "ucigașul Twitter-ului" de către specialiști în tehnologie, mulți preconizând că va înlocui complet aplicația deținută de Elon Musk.

"Credem că există oportunitatea pentru un spațiu separat în care creatorii și figurile publice pot împărtăși actualizări oportune despre interesele lor", a spus un purtător de cuvânt al Meta, într-o declarație atunci când se lucra la codificarea platformei.

Lansarea Threads intensifică concurența în spațiul de socializare și continuă concurența între Zuckerberg și Musk. Timp de circa 7 ani, cei doi magnați ai tehnologiei s-au certat pe teme precum inteligența artificială și rachete, iar recent au amenințat că-și vor duce lupta în cușcă.

×
Subiecte în articol: meta threads twitter