x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Noul iPad, deja în producţie?

Noul iPad, deja în producţie?

de Cristian Ionescu    |    09 Feb 2011   •   16:30
Noul iPad, deja în producţie?

Spuneam, în timpul derulării CES 2010, că jucăria celor de la BlackBerry,  tableta PlayBook,  urmează să apară pe piaţă în primul trimestru al anului şi că este un concurent serios pentru iPad, însă lansarea pică într-un moment prost, adică prea târziu, fiind posibil ca Apple să revină pe piaţă cu o nouă versiune de iPad. Iată că acest lucru s-a întamplat.

Apple a început lucrul la noua versiune pentru tableta iPad, iar primele adăugiri ar fi un obiectiv foto încorporat şi un procesor mai rapid, potrivit unor surse din piaţă, scrie the Wall Street Journal, în ediţia online.

De asemenea, noul iPad va fi mai subţire şi mai usor decât primul model. Va include cel puţin o cameră pe partea din faţă a  dispozitivului, precum şi capabilităţi de  video-conferinţă. Noul iPad va fi, de asemenea, mai rapid, ca şi viteză de procesare şi mai puternic, privind procesorul grafic. Nimic nou pe linia de asamblare, responsabili vor fi tot cei de la Foxconn, la fel ca şi în cazul predecesorului său. Despre disponibilitatea la operatori, se speculează că noul iPad va fi iniţial în oferta Verizon şi AT&T, însă, suprprinzător, nu şi la Nextel sau T-Mobile, în Statele Unite, potrivit sursei citate. Până aici, numai lucruri bune, însă dezamagirea generală este exprimată de menţinerea rezoluţiei ecranului primei versiuni de iPad, o explicaţie oficială în acest sens, nefiind disponibilă, încă.

Despre estimările privind vânzările noului iPad este prea devreme să se poata discută, însă, pe plan mondial, pentru actualul iPad, se preconizează cifre undeva între 27 şi 35 de milioane de unităţi pentru anul curent. Un impact important îl va avea şi concurenţa, Samsung Galaxy Tab, Motorola Xoom sau RIM Playbook reprezentând concurenţi demni de luat în seamă pe acest segment. Ca o dovada în acest sens, deşi iPad este dominant în vânzările pe segment, firma de cercetare  iSuppli  IHS estimează că până în 2013, cota de piaţă iPad va scădea la mai puţin de  50% din piaţa globală.

Debutul noului IPad este aşteptat în următoarele două luni, la un preţ similar cu cel actual, poate puţin mai scump, deşi detalii exacte în acest sens nu au putut fi obţinute. Momentan, iPad costă între 499 şi 829 de dolari.

×