x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget (P) Noutățile Allview la MWC Barcelona 2018: shopping, entertainment și smart home, controlate prin intermediul asistentului vocal AVI, în care pot fi integrate până la 100 de limbi

(P) Noutățile Allview la MWC Barcelona 2018: shopping, entertainment și smart home, controlate prin intermediul asistentului vocal AVI, în care pot fi integrate până la 100 de limbi

02 Mar 2018   •   17:55
(P) Noutățile Allview la MWC Barcelona 2018: shopping, entertainment și smart home, controlate prin intermediul asistentului vocal AVI, în care pot fi integrate până la 100 de limbi

Allview, brandul autohton numărul unu de smartphone-uri și tablete prezent pe piața din România, a venit cu noutăți și anul acesta la MWC Barcelona 2018, unul dintre cele mai mari congrese mondiale dedicate industriei IT&C. Allview a introdus noul concept smart creat în jurul asistentului vocal AVI, în care pot fi integrate până la 100 de limbi.

AVI va face primii pași în direcția smart home, astfel că prin noua versiune va fi capabil să comande funcționarea aparatelor electronice din locuințe, cu ajutorul unui smart controller dezvoltat de echipa de cercetare și dezvoltare a companiei. Smart controller-ul poate fi montat rapid în prizele din locuințe și controlat cu ajutorul dispozitivelor smart Allview. În plus, compania brașoveană dezvoltă noi funcționalități care îi vor oferi consumatorului posibilitatea de a comanda prin intermediul asistentului vocal, AVI, servicii și produse uzuale.

La MWC 2018 a fost prezentat și un prototip pentru un concept nou dezvoltat de la zero de echipa Allview - boxa inteligentă cu display  integrat, View Bass. AVI și View Bass vor fi interconectate, iar utilizatorii vor putea solicita asistentului vocal să redea videoclipuri de pe YouTube, să sune sau să trimită mesaje către persoanele de contact, să afișeze prognoza meteo, să creeze și să facă liste de cumpărături și multe altele. De asemenea, utilizatorii pot face apeluri video către familie și prieteni, pot porni televizorul sau pot seta temperatura din locuința proprie direct prin intermediul boxei inteligente.

“Noul concept dezvoltat de către companie și lansarea boxei inteligente, View Bass, vor marca o nouă etapă în dezvoltarea AVI. Ne apropiem cu pași repezi de viziunea noastră din momentul formării companiei, aceea de a oferi consumatorilor posibilitatea de a-și controla stilul de viață într-un mod cât mai simplu posibil prin intermediul tehnologiei.”, a declarat Lucian Peticilă, fondatorul și directorul general Allview. “A fost nevoie de mulți pași pentru a ajunge în acest punct, care nu ar fi fost posibil fără saltul tehnologic din ultimii ani și fără extinderea echipei de R&D”, a adăugat Lucian Peticilă.

La MWC 2018, Allview a prezentat un stand interactiv prin care utilizatorii au putut testa asistentul vocal AVI în 11 limbi (română, engleză, spaniolă, poloneză, germană, cehă, maghiară, sârbă, greacă, bulgară, slovacă), cu ajutorul telefoanelor Allview. Standul a simulat comenzile specifice pentru transformarea locuinței într-una inteligentă: aprinderea luminilor sau pornirea aparatelor electronice. Smart Controller-ul  AVI urmează să fie introdus în curând în gama de produse Allview.

# # #

Despre Allview

Creat în 2004, Allview este brandul autohton de smartphone-uri și tablete numărul 1 din România. În 2010, Allview a fost prima companie din România care a lansat o tabletă PC, a urmat în 2011 primul smartphone sub brand românesc. În 2016, proiectul Allview Smart Home a diversificat portofoliul companiei cu o soluție complexă de automatizare și monitorizare a locuinței. Brandul Allview este prezent pe piețele IT&C din Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Moldova, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia și Hertegovina, Republica Cehă, Malta, Cipru, Grecia, Lituania, Slovenia, Letonia și Estonia. Allview își propune să devină cel mai puternic brand românesc de tehnologie, capabil să ofere acces la tehnologii de ultimă oră pentru cât mai mulți consumatori, în mai multe segmente de buget.

×
Subiecte în articol: allview MWC Barcelona 2018