x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget O piaţă telecom mai competitivă, cu mai puţini operatori mobili

O piaţă telecom mai competitivă, cu mai puţini operatori mobili

12 Iun 2014   •   16:56
 O piaţă telecom mai competitivă, cu mai puţini operatori mobili

Guvernul Franţei încă doreşte să reducă numărul operatorilor de telefonie mobilă de pe piaţa internă de la patru la trei, pentru a pune capăt 'spiralei destructive' a scăderii preţurilor, a afirmat joi ministrul francez al Economiei, Arnaud Montebourg, transmit Bloomberg şi Reuters.

'Poziţia noastră este să facem eforturi pentru a reveni la trei operatori', a afirmat Montebourg la o conferinţă pe teme de telecomunicaţii organizată de publicaţia franceză 'Les Echos'.

Directorul Orange SA, Stephane Richard, şi omologul său de la Bouygues Telecom, Martin Bouygues, au avut o serie de întâlniri pentru a discuta mai multe opţiuni, inclusiv posibilitatea unei fuziuni. Orange este liderul pieţei de telefonie mobilă din Franţa iar Guvernul francez deţine 27% din acţiunile companiei. La rândul său, Bouygues Telecom este al treilea din cei patru mari jucători de pe piaţa de telefonie mobilă din Franţa. Un război al preţurilor s-a declanşat în Franţa în ianuarie 2012 când a intrat pe piaţă operatorul Iliad.
Viitorul Bouygues este unul incert după încercarea nereuşită de a prelua rivalul SFR. În pofida sprijinului guvernamental pentru oferta făcută de Bouygues, grupul Vivendi a decis să-şi vândă divizia de telefonie SFR către operatorul de cablu Numericable.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că discuţiile dintre Bouygues, Iliad şi Orange s-au blocat din cauza preţului în condiţiile în care Bouygues vrea un preţ de opt miliarde de euro ca punct de pornire pentru negocieri.

În context, Montebourg a cerut operatorilor de telefonie mobilă să revină la masa negocierilor. 'Cer tuturor să găsească alte soluţii decât reducerea locurilor de muncă', a afirmat ministrul francez al Economiei.

Joi la prânz, la Bursa de la Paris, acţiunile Bouygues au urcat cu 4,25%, la 33,38 euro, în timp ce titlurile Iliad au crescut cu 6,4%, la 235,2 euro iar acţiunile Orange înregistrau un avans de 0,5%, la 12,27 euro. 

Adjunctul directorului general al Orange, Pierre Louette, a afirmat joi că firma va trebui să ţină cont de eventualele condiţii ce ar putea fi impuse de autorităţile de reglementare. 'Dacă Orange caută orice tranzacţie în viitor, va fi ghidată în primul rând de scopul de a crea valoare', a declarat Pierre Louette. (Agerpres) 


×