x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget O româncă la conducerea Centrului Software Intel din Bucureşti

O româncă la conducerea Centrului Software Intel din Bucureşti

de Alexandru Radescu    |    24 Aug 2011   •   11:30

Gigantul american Intel a numit-o pe Monica Ene - Pietrosanu (39 ani) in functia de country manager al centrului de cercetare si dezvoltare de software detinut in Bucuresti.


Intel Romania Software Development Center a fost deschis in noiembrie 2010 si a reprezentat primul proiect greenfield realizat de compania americana in acest sector in Europa, o investitie de mai multe milioane de euro.

Monica Ene - Pietrosanu va fi responsabila cu supravegherea activitatilor centrului, cu identificarea si dezvoltarea unor noi oportunitati de business, dar si cu relatia cu cei mai importanti jucatori din industria IT. De asemenea, va coordona relatiile Intel cu mediul academic si cu sistemul public.


Initial, programatorii romani angajati la IRSDC trebuia sa dezvolte aplicatii pentru platforma open source MeeGo, rezultata in urma colaborarii cu Nokia. Intre timp, Nokia a luat o decizie radicala: parteneriat strategic cu Microsoft.

Potrivit reprezentantilor Intel, in ultimele sase luni centrul si-a extins domeniul de activitate prin formarea unei echipe specializate de ingineri de la Platform Technologies and Analysis Center, care se ocupa de benchmarking-ul chipseturilor si al procesoarelor, urmarirea si optimizarea performantelor.


Inainte de a se alatura echipei Intel, Monica Ene - Pietrosanu a lucrat la Microsoft atat in Statele Unite, cat si in Romania. Ea are un doctorat si licenta in Stiinta Calculatoarelor de la Universitatea Politehnica Bucuresti si licenta in Matematica la Universitatea Bucuresti si o experinta de peste 15 ani in securitatea sistemelor de calcul si criptografie.

×