x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Online de la trei ani

Online de la trei ani

de Cristian Ionita    |    20 Aug 2007   •   00:00
Online de la trei ani
Sursa foto: Ft_photography/

Dacă au un computer conectat la internet acasă, copiii fac cunoştinţă cu lumea virtuală la o vărstă cuprinsă intre trei şi şase ani, potrivit unui studiu realizat de Harris Interactive.


Unu din cinci copii a făcut cunoştinţă cu internetul la vărsta de trei ani sau chiar mai devreme. Cel puţin aşa au răspuns părinţii in timpul sondajului efectuat de compania de cercetare a pieţei Harris Interactive. 41% dintre adulţi le permit copiilor să navigheze pe internet inainte de a implini şapte ani.


Femeile sunt mult mai ingăduitoare decăt bărbaţii atunci cănd vine vorba despre accesul copiilor la computer. Una din patru mame le-a făcut cunoştinţă micuţilor cu lumea online inainte ca aceştia să implinească patru ani. Prin comparaţie, doar 15% dintre bărbaţi sunt la fel de ingăduitori. Femeile cu vărste cuprinse intre 18 şi 34 de ani le permit copiilor accesul la internet la vărsta de şase ani in proporţie de 53%. La studiu au participat 2.264 de cetăţeni din Statele Unite, cu vărsta de minim 18 ani.


RISCURI. In condiţiile in care copiii au acces la internet la vărste din ce in ce mai fragede, autorităţile americane avertizează că unu din cinci minori primeşte propuneri indecente pe internet, iar unu din 17 este hărţuit sau ameninţat. "Internetul poate fi o sursă minunată pentru copii, oferindu-le o mulţime de posibilităţi de educaţie sau distracţie. Dar internetul poate fi un loc extrem de periculos, in special pentru copiii care nu ştiu unde sunt graniţele comunicării online", a declarat Richard Cole, şeful companiei "1-800-905-GEEK", care a comandat studiul.


Dat fiind că există riscul ca micuţii să fie expuşi la conţinut nepotrivit vărstei lor de fiecare dată cănd navighează pe internet, cei de la GEEK le dau căteva sfaturi părinţilor: să discute cu propriii copii inainte de a le da acces la mediul online. Ca măsură de precauţie, părinţii nu trebuie să lase computerul in camera copilului, ci in sufragerie, spre exemplu. Să verifice lista site-urilor vizitate de copii sau chiar să le citească poşta electronică. Nu trebuie postate poze ale copiilor pe site-uri personale. Să verifice ce metode de protecţie a minorilor există in locurile unde propriii copii pot avea acces la internet (şcoală, bibliotecă, prieteni etc.).


×
Subiecte în articol: IT internet