x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Orange s-ar „combina” cu Cosmote

Orange s-ar „combina” cu Cosmote

de Alexandru Radescu    |    28 Mar 2011   •   11:38

Deutsche Telekom şi France Telecom intenţionează să combine re­ţe­lele din Austria şi România pentru a reduce costurile, potrivit pu­blicaţiei germane Handelsblatt.

„În actualul context, Orange Ro­mânia va beneficia în mod di­rect de parteneriatele strategice agreate la nivelul companiilor-ma­­mă şi în mod particular de co­la­­­borarea între FT şi DT”, ne-a de­cla­­rat  Mă­dă­­li­na Suceveanu, Chief Te­chnical Officer Orange Ro­mâ­nia. „Pri­mul pas a fost făcut acum câ­ţi­va ani prin folosirea în comun a infrastructurii de telecomunicaţii în anu­mite zone ale reţelei şi a im­pli­­cat colaborări cu principalii ju­că­­tori mobili”, a precizat re­­­­pre­­zentantul companiei.

Deutsche Telekom deţine 30% din acţiunile grupului elen OTE, care controlează pe piaţa ro­mâ­neas­­că Romtelecom, Cosmote şi Germanos. În luna no­iem­­brie a anu­lui trecut, Ministerul Co­mu­ni­­ca­ţiilor din România a anun­ţat că intenţionează să vândă că­tre OTE acţiunile pe care statul le mai de­ţine la Romtelecom sau să le scoa­tă pe bursă. Ministrul Vre­me es­ti­ma la suma de un mili­ard de euro pachetul de 46% din ac­ţi­u­nile de­ţi­nute la Romtelecom.

 În Marea Bri­tanie, cele două com­pa­nii telecom au format un joint-venture şi toc­mai au ajuns la un acord pentru a dezvolta împreună o reţea 4G în Polonia. Reprezen­tan­ţii Orange România ne-au precizat că nu se pune problema unei fuzi­uni, ci doar o mai bună exploatare a infrastructurii, a reţelelor.

×