x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ovi Maps gratuit, descărcat la fiecare secundă

Ovi Maps gratuit, descărcat la fiecare secundă

de Alexandru Radescu    |    03 Feb 2010   •   00:00

Ovi Maps gratuit, cu navigaţie auto şi pietonală, a fost descărcat de peste 1,4 milioane de ori începând cu 21 ianurie, a anuntat azi Nokia.



“În medie, aplicaţia este descărcată o dată pe secundă, 24 de ore pe zi,” a afirmat Anssi Vanjoki, Vicepreşedinte Executiv, Nokia.

Succesul noii versiuni Ovi Maps este un element cheie al strategiei Nokia de a fi lider pe piaţa hărţilor mobile, a navigaţiei şi a serviciilor bazate pe locaţie.  Prin valorificarea investiţiei sale în NAVTEQ, Nokia a reuşit să elimine costurile asociate navigaţiei auto şi pietonale.

“Aceasta este o veste foarte bună pentru dezvoltatorii terţi de aplicaţii cu care lucrăm. În doar câteva zile  există o bază de peste 1 milion de utilizatori activi, toţi potenţiali doritori de aplicaţii noi şi inovatoare bazate pe locaţie,” a adăugat Anssi Vanjoki.  “Şi pentru operatori există oportunităţi sporite de a vinde mai multe planuri de date şi pachete complete de navigaţie clienţilor noi şi celor existenţi.”

La 31 ianuarie 2010, cele 5 ţări în care noua versiune Ovi Maps a fost descărcată cel mai frecvent erau  China, Italia, Marea Britanie,  Germania şi Spania .  Cele mai populare 5 dispozitive Nokia pe care a fost instalată aplicaţia descărcată au fost Nokia 5800 XpressMusic, Nokia N97 mini, Nokia N97, Nokia 5230 şi Nokia E72.

"Există un interes imens pentru navigaţie GPS pe telefoane mobile. Estimăm că la sfârşitul anului 2009 existau deja 25,9 milioane de utilizatori activi ai navigaţiei GPS pe telefoane mobile", a afirmat Chris Jones, Vicepreşedinte & Analist Principal în cadrul companiei de cercetare Canalys. 
 
Începând de luna viitoare, toate smartphone-urile noi Nokia compatibile GPS vor include noua versiune Ovi Maps, preîncărcată cu date cartografice locale, navigaţie pietonală şi auto avansată şi acces la ghidurile de călătorie Lonely Planet şi Michelin, fără costuri suplimentare.  

Ovi Maps oferă acoperire pentru peste 180 de ţări, navigaţie auto şi pietonală pentru 74 de ţări în 46 de limbi şi informaţii despre traficul rutier din peste 10 ţări. Există peste 6000 de repere 3D pentru 200 de oraşe din întreaga lume.

Lista curentă a dispozitivelor Nokia compatibile: Nokia 97, Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic, Nokia 5800 Navigation Edition, Nokia E52, Nokia E55, Nokia E72, Nokia 5230, Nokia 6710 Navigator, Nokia 6730 classic şi Nokia X6.

×
Subiecte în articol: redactie