x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Pasiune de politician: jaful la Poşta Română

Pasiune de politician: jaful la Poşta Română

de Alexandru Radescu    |    31 Mai 2012   •   15:00
Pasiune de politician: jaful la Poşta Română

Intre companiile de stat, Posta Romana continua sa ramana o vaca de muls, dovedind o atractie irezistibila pentru contracte frauduloase. Un furt “mult si sistematic', dupa cum a precizat azi ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, intr-o conferinta de presa-

"Cuplul Boc-Anastase mai avea putin si baga Posta Romana in faliment, o societate cu peste 35.000 de angajati si o vechime de 150 de ani. In intervalul 2009-2010, Posta a acumulat pierderi de 485 milioane de lei, aici fiind si amenda aplicata de Consiliul Concurentei – 103, 37 milioane lei si contractul p`gubos cu STS ( plati prin POS) – 21,34 milioane lei", a declarat Nica.

Despre fostul director, Dumitru Neagoe, ministrul Nica l-a etichetat ca protejat al Robertei Anastase, adaugand ca a incredintat contracte...propriei familii.

"Fostul director general al Postei Daniel Neagoe a fost unul dintre protejatii Robertei Anastase. Aproximativ 80-90.000 euro au costat «contractele-cadou» atribuite fara licitatie de fostul director general al Postei societatii Mefisto Com SRL din orasul sau de bastina, Breaza, pentru a presta pentru operator servicii din domeniul constructiilor. Firma are sediul la adresa domiciliului mamei lui Neagoe", a spus Nica.

Ministrul a spus ca ultima plata catre Mefisto Com SRL s-a facut in aprilie, la finalul mandatului fostului sef al Postei Romane.

Un alt contract "pagubos" pentru Posta a fost cel incheiat cu Alfa Medical Service (Ploiesti), al carui obiect a fost "furnizarea de servicii medicale cu dedicatie si, multa vreme, inexistente". Valoarea totala a contractului a fost de sase milioane de euro. Ministrul s-a referit si la doua contracte derulate de Posta Romana cu Terradox si Promotional Interservice, firme cu aceiasi asociati (software si echipamente), in valoare de peste 7 milioane euro.

De asemenea, a fost redusa organigrama:

"Din 401 cadre de conducere, au ramas 111. Din 145 posturi de directori, au ramas 51 de posturi.





×