x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Playere pentru toamnă- iarnă

Playere pentru toamnă- iarnă

de Alexandru Radescu    |    16 Sep 2008   •   00:00
Playere pentru toamnă- iarnă

Pe o piaţă care se apropie de 10 milioane de euro, producătorii de mp3 playere aduc şi în România noutăţile prezentate la nivel global. Şcoala are alt farmec cu playlist-ul în buzunar.

Pe o piaţă care se apropie de 10 milioane de euro, producătorii de mp3 playere aduc şi în România noutăţile prezentate la nivel global. Şcoala are alt farmec cu playlist-ul în buzunar.

A început şcoala, dar ghiozdanul sau rucsacul doldora de cărţi, caiete şi penar nu mai este cool. De altfel, chiar medicul specialist avertizează în legătură cu greutatea suportată de un şcolar. În vremurile “învăţămîntului înapoiat”, prezenţa la ore fără caiet sau manual se transformă în absenţă sau nota 3. Poate că azi regimul nu mai e aşa sever şi nici un elev nu se mai acoperă de ruşine. Au contraire. Dar poţi să fii sigur că eşti exclus din gaşcă dacă nu ai telefon mobil cu stocare de cîţiva giga şi capabilităţi video, precum şi un mp3 player.

Industria e atentă la toate aspectele vieţii sociale, şi noutăţile ies pe piaţă la începutul toamnei şi primăvara.

De altfel, nu vezi zilele astea înghesuială în librării, pentru că şcolarii s-au bulucit în mall-uri. Profită şi ei de locurile libere pînă se întorc studenţii.

 

Oferta de toamnă-iarnă

La început de toamnă, marii producători din IT&C au prezentat noutăţile pentru ultimele luni ale anului. Mp3 player-ul este un accesoriu obligatoriu şi pentru elevi, şi pentru studenţi. De altfel (şi) pe piaţa noastră multe dintre noutăţile prezentate la IFA-Berlin ajung în luna octombrie.

Dintre noutăţile Sony, din această lună sînt disponibile în magazine seria S, în timp ce seriile E şi B apar de luna viitoare.

Modelele din seria E permit vizionarea fotografiilor preferate şi a videoclipurilor ce pot fi rotite orizontal sau vertical pentru optimizarea vizualizării. Ecranul are o rezoluţie QWGA şi diagonală de 5 cm. Mp3 playerele din seria B se conectează direct la PC prin portul USB, dispozitivul este dotat şi cu funcţii de reportofon şi FM.

Din partea Samsung, noutăţile cuprind modelele S2, S3, U4 şi Q1. Pe piaţa din România se găseşte deja S2 (110 lei), S3 vine în octombrie, iar celelalte modele vor fi disponibile în luna decembrie. Designul U4 este inspirat de gradaţia culorii de pe o pagină de turnesol şi dispune de un panel rotund strălucitor, care este folosit la LCD-urile şi la monitoarele producătorului coreean. Ecranul OLED are o diagonală de 2,5 cm. Puteţi asculta muzică neîntrerupt 16 ore şi are capacităţi de stocare de 2 GB şi 4 GB.

Noutăţile Apple nu au fost prezentate la IFA, dar şi ele vor ajunge în curînd pe piaţa românească: iPod Nano şi iPod Touch. Noul iPod Nano dispune de iTunes 8 Genius, care permite utilizatorilor să creeze automat liste de redare şi este oferit pe piaţă în variante de 8 GB şi 16 GB. Noul iPod Touch este mai mic şi mai uşor decît predecesorul său şi are un ecran cu diagonală de 3,5 inci. Modelul este disponibil în modele cu capacitate de 8 GB, 16 GB şi 32 GB.

Românii sînt dispuşi să plătească un preţ mai ridicat pentru a cumpăra produse de calitate superioară şi se uită din ce în ce mai mult la brand, spun reprezentanţii retailerilor. Potrivit oficialilor Diverta, piaţa mp3 playerelor va trece în acest an de 8 milioane de euro. Anul trecut s-au vîndut aproximativ 140.000 de unităţi, iar românii au prins gustul produselor de marcă. Vînzările de mp3 playere în România au fost estimate la 7,5 milioane de euro pentru 2007.

 

YP-S3

 

 

Modelul Samsung S3 dispune de tehnologia de sunet DNse 2.0, cea mai bună tehnologie de sunet, şi 12 moduri presetate EQ, ce permit utilizatorilor să asculte muzica în medii zgomotoase. Este disponibil în versiuni cu memorie cuprinsă între 2 GB şi 4 GB şi are trei screen-save şi efecte ritmate de lumină. Diagonala ecranului este de 1,8 inci, iar durata de viaţă a bateriilor este de 25 de ore pentru muzică şi patru ore pentru fişiere video. Are 53 de grame şi “citeşte” format MP3, WMA, OGG, precum şi MPEG4.


 


 

S730

 

 

Modelele Sony din seria S au ecran cu diagonală de 5 cm şi se pot rula şi imagini video. Aplicaţia Content Transfer simplifică operaţiunea de “drag & drop” pentru transferul fişierelor audio, video, al podcasturilor şi playlisturilor de pe iTunes către playerul walkman (fişierele cu drepturi de autori nu sînt transferabile). Tehnologia SensMe analizează fişierele muzicale existente, generînd playlisturi în funcţie de ritmul şi de viteza melodiilor, creînd 11 “canale” tematice, de la muzică pop la “balade”. Modelul S730 are o autonomie prelungită a bateriei: pînă la 40 de ore pentru fişiere audio şi pînă la zece ore pentru fişiere video.

 

 

iPod Nano

 

iPod Nano va ajunge în magazinele din România începînd de săptămîna viitoare şi preţurile variază între 150 şi 200 de euro. Cu o autonomie de pînă la 24 de ore de redare audio şi pînă la 4 ore de redare video pentru o singură încărcare, noul iPod Nano de 16 GB poate stoca pînă la 4.000 de melodii, 14.000 de poze sau 16 ore de conţinut video, iar modelul de 8 GB, pînă la 2.000 de melodii, 7.000 de fotografii sau 8 ore de conţinut video. Are un ecran de 2 inci.

×
Subiecte în articol: IT video ipod noutăţile nout