x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Poşta Română va lansa în aprilie cadrul PrePaid Mastercard

Poşta Română va lansa în aprilie cadrul PrePaid Mastercard

de Cristian Ionescu    |    26 Mar 2009   •   00:00

Poşta Română şi Advance Payment Solution au încheiat un parteneriat pentru a lansa în România cardul prepaid de plată pentru uz general.



În primă instanţă, în trimestrul al doilea al anului 2009, cardurile vor fi oferite clienţilor şi personalului Poştei Române, prin intermediul a şase subunităţi poştale din Bucureşti. Progresiv, cardul va deveni disponibil şi în alte oficii poştale, astfel încât, în timp, întreaga reţea poştală să poată oferi acest produs.

Cardul este prevăzut cu funcţionalităţile de Chip şi PIN, care oferă un plus de protecţie împotriva fraudei, şi poate fi utilizat ca orice alt card de credit sau debit în realizarea de plăţi, evită riscul transportului de numerar în sume mari, permite achitarea facturilor on-line şi efectuarea de cumpărături on-line.  De asemenea, este acceptat în aproape 100.000 de locaţii din România şi în 26 de milioane de locaţii în întreaga lume, la orice bancomat care afişeaza sigla MasterCard.

Potrivit reprezentatilor celor doua companii, lansarea cardului va contribui la reducerea decalajului dintre plăţile în numerar şi cele prin carduri, decalaj datorat în bună măsură faptului că un număr semnificativ din totalul populaţiei nu are un cont bancar sau un card de credit.

Mai multe informaţii despre caracteristicile şi beneficiile cardului vor fi disponibile luna viitoare, odată cu lansarea către beneficiari a acestui produs.

×
Subiecte în articol: IT