x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Preşedintele Intel – Doctor Honoris Causa al Politehnicii din Bucureşti

Preşedintele Intel – Doctor Honoris Causa al Politehnicii din Bucureşti

05 Mar 2009   •   00:00
Preşedintele Intel – Doctor Honoris Causa al Politehnicii din Bucureşti

Preşedintele Intel, Craig Barrett, a primit ieri titlul onorific de Doctor Honoris Causa, din partea Universităţii Politehnica din Bucureşti.



"România este agresivă în industria IT, Guvernul sprijină acest sector, a acordat facilităţi, iar gradul de pregătire al populaţiei este ridicat. România are printre cei mai mulţi specialişti IT raportat la numărul populaţiei", a declarat Barrett. "Această industrie este o oportunitate pentru România. Trebuie să se investească în idei inteligente, în cercetare şi dezvoltare. Când ai oameni inteligenţi şi idei inteligente, ai nevoie de un mediu bun, ca oamenii şi ideiile să fie aduse împreună. Acesta fapt aduce progres economic", a arătat oficialul Intel care se va retrage din funcţia de preşedinte în luna mai.

Potrivit lui Barrett, actuala criză mondială aduce o serie de oportunităţi, chiar dacă economia globală intră în recesiune.

"Ţările care investesc în cercetare şi dezvoltare au de câştigat. Atât statele, cât şi companiile pot câştiga din oportunutăţi, pot investi să depăşească recesiunea. Educaţia este importantă pentru competitivitate". El a mai precizat că mediul IT românesc nu a ajuns la maturitate, iar România este o oportunitate, mai ales că gradul de penetrare a PC-urilor şi Internetului este redus.

Producătorul american derulează în România şI programul Intel Teach, îmreună cu Siveco: instruirea profesorilor în integrarea tehnologiei în programa şcolară.

×
Subiecte în articol: IT