x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Preşedintele României e scos la vânzare

Preşedintele României e scos la vânzare

de Cristian Ionescu    |    18 Feb 2009   •   00:00

Deocamdată la nivel de intenţie şi contra unei sume gen taxă de urgenţă: 153.000 de euro. Aţi ghicit: este vorba despre un domeniu de Internet: www.presedinteleromaniei.ro”. Dacă nu vă grăbiţi, preţul creşte la 500.000!



"Te rog, citeşte această înştiinţare” era textul unui mail primit la redacţie. Ai fi crezut că-i un apel umanitar, dar nu. "Acest mail are caracter informativ şi vă aduce la cunoştinţă faptul că domeniul este scos la vânzare. Dacă în 2 săptămâni nu voi primi nici un feedback din partea persoanelor interesate să-l cumpere, voi demara un proiect personal. Din clipa în care începe şi până voi gasi un eventual cumpărător, vă asigur că preţul va creşte exponenţial. Vă rog să înştiinţaţi prieteni şi cunoştinţe, la rândul vostru (iaca, o facem – n.r). Preţul de pornire pentru domeniu este de 153.000 euro. Fără TVA. Preţul de pornire, după ce proiectul va demara: 500.000 euro”, aşa suna anunţul primit pe cale electronică.

Luând treaba în serios, am purces la câteva simple cercetări şi nu peste mult timp am aflat că domeniul este înregistrat pe numele unui anumit Radu Tofan, printr-o firmă numită Romarg Srl din Braşov. Însă mesajul electronic vine din partea unui anumit Cimpoeru Dan-Gabriel. Total bulversant pentru un investitor interesat. După o cercetare amănunţită, de data aceasta aflăm că domeniul a fost înregistrat prin RNC, registratorul naţional de domenii. Termenii şi Condiţiile de Înregistrare spun că Registrul ROTLD poate anula sau suspenda un nume de domeniu dacă organizaţia ce a înregistrat domeniul nu mai există sau datele de contact au fost modificate în date false, daca ROTLD este sesizat că numele de domeniu este folosit într-un mod ce produce confuzie printre utilizatorii de Internet, dacă ROTLD este informat despre o acţiune illegală, referitoare la acel nume de domeniu şi în final, dacă există o încercare de a revinde numele de domeniu respectiv. Deci daca fac o simplă reclamaţie la registrator, acesta va suspenda site-ul respectiv pentru încălcarea a cel puţin două condiţii şi anume provocarea de confuzie între utilizatori şi încercarea de a revinde numele domeniului respectiv. În concluzie, investiţia va ajunge undeva la 200 de lei (atât costă un domeniu), în condiţii excelente, în loc de 500.000 de euro. Spre final, iniţiatorul "proiectului” ne avertizează cu un citat celebru al lui Adolf Hitler din "Mein Kampf”:  "Eu nu sufăr de nebunie... Mă bucur de ea în fiecare minut”. Cu sinceritate.

×
Subiecte în articol: IT