x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Prezentare - Platforma "Menlow"

Prezentare - Platforma "Menlow"

de Alexandru Radescu    |    22 Sep 2007   •   00:00

Intel a anunţat in cadrul evenimentului Developer Forum că va lansa in prima jumătate a anului viitor platforma "Menlow", destinată accesului la internet prin intermediul dispozitivelor de buzunar.

Aceasta este alcătuită dintr-un procesor cu nume de cod "Silverthorne", bazat pe o microarhitectură pe 45 nm cu consum redus de energie, şi pe un nou chipset, cu nume de cod "Poulsbo". Platforma ar putea fi incorporată intr-o placă de bază cu dimensiuni de 74 x 143 mm.

Noul procesor Silverthorne are un consum de energie de zece ori mai scăzut decăt procesoarele actuale low-voltage (bazăndu-se pe estimatele de preproducţie). Cu acelaşi prilej a fost prezentată şi următoarea generaţie a platformei "Montevina".

Montevina include noul procesor mobil high-k pe 45 nm şi următoarea generaţie de chipset cu suport pentru memoriile DDR3. Aceasta va fi prima tehnologie Intel pentru notebook-uri, care va oferi opţional tehnologii wireless incorporate de tip Wi-Fi şi WiMAX, pentru acces la internet in bandă largă.

×
Subiecte în articol: IT