Navigarea pe internet a devenit un reflex, in care tinerii investesc zeci de ore săptămănal. In Marea Britanie, de exemplu, opt din zece tineri declară că folosesc internetul zilnic şi nu ar putea trăi fără computer.
Navigarea pe internet a devenit un reflex, in care tinerii investesc zeci de ore săptămănal. In Marea Britanie, de exemplu, opt din zece tineri declară că folosesc internetul zilnic şi nu ar putea trăi fără computer.
Conform cu un raport MTV şi cu unul realizat de Nickelodeon (site pentru copii), utilizatorul britanic de internet petrece in medie 34 de ore săptămănal online, este activ pe trei reţele de socializare şi este in legătură cu peste 86 de persoane. Mai mult de jumătate din utilizatori vizitează un site de socializare săptămănal. Site-urile de socializare s-au bucurat de altfel in ultimul an de creşteri spectaculoase ale popularităţii. Conform măsurătorilor companiei comScore, liderul acestui domeniu, MySpace, a atras in luna iunie 114 milioane de vizitatori de peste 15 ani, la nivel global, cu 72% mai mulţi decăt in urmă cu un an. Cel mai aprig concurent, Facebook, s-a bucurat de o creştere impresionantă in aceeaşi perioadă, cu 270%, ajungănd la 52,2 milioane de vizitatori. Aceste două site-uri domină continentul nord-american la capitolul popularitate, atrăgăndu-şi cam două treimi din publicul de profil din această regiune. Europa este o resursă predilectă de internauţi pentru Bebo.com, aproape 63% din vizitatorii acestui site venind de pe bătrănul continent. Bebo a devenit recent in Marea Britanie cel mai vizitat site de socializare, cu 10,6 milioane de vizitatori unici.
DOLIU. Există site-uri care se "ocupă" chiar şi de moartea utilizatorilor paginilor de socializare. Este cazul mydeathspace.com, care inregistrează, din decembrie 2005, decesele membrilor reţelei MySpace, ajungănd in prezent la 3.000 de necrologuri şi peste 11.000 de membri. In majoritatea cazurilor este vorba despre tineri care fie s-au sinucis, fie au murit in accidente rutiere sau ca urmare a consumului de droguri. Fondatorul site-ului este de părere că internetul schimbă astfel şi felul in care oamenii ţin doliu.
Citește pe Antena3.ro