x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Prime Telecom şi Vip Net au fuzionat prin absorbţie

Prime Telecom şi Vip Net au fuzionat prin absorbţie

de Cristian Ionescu    |    26 Aug 2009   •   00:00

Operatorul privat de telecomunicaţii Prime Telecom a fuzionat cu firma Vip Net, care activează de peste zece ani în domeniul telecomunicaţiilor, pentru a-şi consolida prezenţa pe piaţă şi oferta de servicii integrate de transport de date, Internet şi voce.



"După fuziunea cu Net Vision Telecom, care a urmărit furnizarea unei game mai largi de servicii de telecomunicaţii la un preţ competitiv, fuziunea cu Vip Net, o companie veterană pe piaţa locală, este un pas strategic în ansamblul procesului de consolidare a Prime Telecom. Pentru anul 2010 estimăm o cifră de afaceri a grupului de firme Prime Telecom de peste zece milioane de euro", a declarat directorul de vânzări şi marketing al Prime Telecom, Marius Ionescu.

Compania activează pe piaţa românească din anul 2001şi are în exploatare una dintre cele mai răspândite reţele de transmisiuni de date, cu o infrastructură de peste 8.000 de kilometri de fibră optică în România şi Bulgaria. Operatorul a înregistrat anul trecut afaceri de 24,46 milioane de lei, în creştere cu 53,64% faţă de anul anterior, şi a realizat un profit net de 247.000 de lei, de la 601.158 de lei în 2007, având 107 angajaţi.

Înfiinţată în anul 1993, Vip Net este membru al Asociaţiei Naţionale a Internet Service Providerilor şi membru fondator al Romanian National Internet Exchange. Firma a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 1,59 milioane de lei, în creştere cu 45,87% faţă de 2007, raportând un profit net de 258.470 de lei, de la aproape 7.000 de lei în anul precedent. La finele anului trecut, cumpania avea şapte salariaţi.

×