x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Primul telefon cu Windows 10 a fost lansat pe piață. Părerea specialiștilor despre Microsoft Lumia 950

Primul telefon cu Windows 10 a fost lansat pe piață. Părerea specialiștilor despre Microsoft Lumia 950

09 Dec 2015   •   17:24
Primul telefon cu Windows 10 a fost lansat pe piață. Părerea specialiștilor despre Microsoft Lumia 950

Așteptarea s-a sfârșit: primul telefon cu sistemul de operare Microsoft Windows 10 a fost lansat pe piață. Microsoft Lumia 950 și „fratele” său mai mare 950 XL sunt disponibile în întreaga lume.

Când Microsoft a cumpărat Nokia, a achiziționat o companie cu cea mai bună echipă de design industrial din Europa, dar și o companie recunoscută pentru capacitatea de a inova. Deci noul vârf de gamă al companiei ar trebui să arate uimitor și să funcționeze impecabil, nu?

Da, dar până la un punct, susțin specialiștii în telefonie mobilă. Microsoft a renunțat la culorile vesele cu care Nokia ne obișnuise, preferând să se limiteze la monocromie. Atât spatele cât și marginile telefonului sunt negre, singurele elemente care se disting fiind logo-ul Windows argintiu și conturul lentilei camerei foto. La o primă vedere, device-ul este elegant, de o sobrietate specifică mediului business.

Lăsând la o parte elementele de design, smartphone-ul Microsoft este apreciat pentru inovație. Telefonul se deblochează cu ajutorul unui sistem de recunoaștere a irisului: cu o privire insistentă, ecranul se deschide automat. Din păcate, este mai lent decât scannerul de amprentă cu care sunt dotate iPhone 6s și Sony Xperia Z5.

Dacă până acum posesorii telefoanelor Lumia se plângeau de lipsa lor, noul smartphone al Microsoft dispune de numeroase aplicații populare, inclusiv Instagram. Cortana este echivalentul lui Siri sau Google Now, fără a fi însă la fel de eficient. Hărțile, asigurate de Here Maps oferă mesaje intuitive chiar și atunci când nu sunteți conectat la Internet.

Potrivit independent.co.uk, puteți distruge granița dintre telefon și computer, achiziționând un accesoriu, Display Dock, cu ajutorul căruia puteți conecta device-ul la un monitor. În acest fel, beneficiați de un PC portabil, funcție unică și extrem de apreciată.

Puteți lucra chiar și de pe telefon, datorită ecranului de mare rezoluție. Display-ul AMOLED de 5,2 inch oferă culori vii și contraste puternice. Rezoluția de 1440 x 2560 înseamnă 564 de pixeli/inch, net superioară rezoluției iPhone-ului 6s.

Bateria telefonul Lumia 950 este satisfăcătoare, suficientă pentru o zi lungă, dar nimic mai mult. în mod evident, dacă utilizați telefonul ca laptop, veți rămâne fără baterie în timp scurt, de aceea ar trebui să aveți un încărcător la îndemână.

Există și un încărcător wireless, care poate fi utilizat cu un banc de încărcare compatibil. Telefonul se rupe de trecutul Nokia: datorită noului Windows 10, disponibil pe mai multe platforme, smartphone-ul poate fi utilizat chiar și pe post de computer, spre încântarea multora.

Camera este excelentă, are un senzor bun și un buton special. Display-ul este atrăgător, iar telefonul poate fi utilizat cu ușurință.

În ciuda faptului că nu se poate pune problema ca Lumia 950 să concureze cu iPhone 6s sau Galaxy S6, este mai mult decât mulțumitor pentru fanii Windows.
 

×