x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Profitul HP a scăzut cu 21% în trimestrul trei

Profitul HP a scăzut cu 21% în trimestrul trei

de Cristian Ionescu    |    19 Aug 2009   •   00:00

Profitul net al HP a scăzut, în trimestrul mai-iulie, al treilea al anului fiscal 2008-2009, cu 21,1%, la 1,6 miliarde de dolari, de la 2,03 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut, iar grupul a manifestat prudenţă cu privire la cererea pe segmentul business.



Potrivit Reuters, rezultatul HP a depăşit uşor estimările analiştilor, datorită unei evoluţii neaşteptat de bune a vânzărilor de servere. Directorul general al grupului american, Mark Hurd, a declarat că mediul de afaceri în care activează HP se stabilizează, însă, a adăugat că "ceea ce am văzut până acum în acest an este ceea ce vom vedea până la sfârşitul anului". Hurd s-a declarat încurajat de stabilitate, însă s-a ferit să folosească termeni precum "revenire, redresare, relansare".

Vânzările HP au scăzut cu 2% în perioada mai-iulie, la 27,5 miliarde de dolari, peste estimările de 27,2 miliarde de dolari ale analiştilor. Deşi livrările de computere au crescut cu 2% în trimestrul analizat, veniturile de pe acest segment au scăzut cu 18%, ca urmare a reducerilor de preţuri.

Grupul şi-a majorat cota de piaţă pe segmentele PC-urilor şi serverelor, însă a anunţat că anticipează evoluţii mai modeste în următoarele trimestre.

×