x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Puscărie pentru un MP3

Puscărie pentru un MP3

de Cristian Ionescu    |    16 Sep 2009   •   00:00

Parlamentul francez a aprobat, ieri, un proiect de lege care să permită autorităţilor să întrerupă accesul la Internet pentru cei care descarcă ilegal, măsură despre care companiile de divertisment spun că va fi o armă puternică împotriva pirateriei.



Totuşi, criticii se plâng că legea ameninţă libertăţile civile, iar multe din întrebări încă sunt neclare, despre modul în care aceasta lege va fi executată. Proiectul de lege a atras atentia şi altor ţări, în lupta împotriva pirateriei, dar şi susţinătorilor dreptului vieţii private, care privesc aceasta măsură ca o intruziune a guvernului. Ministerul Culturii francez a estimat că aproape 1000 de internauţi francezi pe zi ar trebui să fie deconectaţi de la Internet, în conformitate cu proiectul de lege.

De asemenea, cei care ignoră avertismentele prin e-mail şi scrisoarea recomandată, se vor trezi cu conexiunile de Internet întrerupte pe timp de un an, plus 300.000 de euro amendă sau închisoare. Chiar şi părinţii ai căror copii descarcă ilegal, ar putea fi acuzaţi de neglijenţă privind activităţile online. După avertismente, serviciul de Internet al familiei va fi închis pentru o lună, iar amenda se va ridica la 3.750 de euro.

×